L’Agència de Promoció del Valencià (AVIVA) reuneix en un mateix plat les diferents cultures culinàries de Burjassot

8 juny 2018|Burjassot

AVIVA- Iburahim para taula
AVIVA Burjassot

L’Agència de Promoció del Valencià, AVIVA Burjassot, dirigida per la regidora Maria Viu ha impulsat “Burjassot para taula”, un projecte culinari que descobreix els lligams gastronòmics entre els veïns i les veïnes del municipi. Aquest acte tan quotidià, com és la cuina, transformat en un acte de germanor, vol fer conéixer les cuines de les diverses cultures que conviuen a Burjassot.

Així, “Burjassot para taula” és un projecte culinari audiovisual que vol acostar tots els veïns de Burjassot, d’ací o d’arreu, a través de la cuina, parlant en valencià, d’ingredients i de receptes familiars. Els programes estan  protagonitzats per veïns de Burjassot com Sonia, Ibrahim, Juan Miguel, Petronia i Alina, entre d’altres. Totes elles i ells han obert les portes de sa casa per tal de mostrar com es cuina una recepta típica de la seua família.

Hui, 15 de juny, s’ha publicat el primer capítol de “Burjassot para taula”, Olors especiades a la vora de l’horta, amb una recepta abellidora i fàcil de fer. Ibrahim, un veí de Burjassot, ha mostrat com es cuina una recepta ben típica marroquina: un tagín de corder.

Els episodis de “Burjassot para taula” es publicaran al web d’AVIVA i a Youtube, Facebook i Twitter d’Aviva Burjassot. A banda dels vídeos, també es podrà accedir a material complementari com ara vocabulari, reportatges i altres curiositats culinàries.

Les persones que visquen, treballen o tinguen alguna relació amb Burjassot i estiguen interessades a participar en “Burjassot para taula” només han d’enviar una recepta tradicional de la seua família a l’adreça electrònica aviva@ayto-burjassot.es i Aviva Burjassot es posarà en contacte amb elles. Les receptes seleccionades es cuinaran pel seu autor o autora per al programa “Burjassot para taula” i rebran d’obsequi una caixa de productes locals i de kilòmetre zero del Mercat Municipal de l’Almara, gràcies a la col·laboració en el projecte de la Regidoria de Comerç i de CEMEF, amb el regidor Roc Senent al capdavant, i de la plataforma gastronòmica Tasta’l d’ací.

Més informació al web d’AVIVA, a l’adreça electrònica aviva@ayto-burjassot.es o al telèfon 666 46 92 73.