L’Agrupació Musical Los Silos celebra el seu Festival Comarcal de Bandes i estrena l’obra de Manolo Morcillo, “Dasein”

19 febrer 2018|Burjassot

Des de 25/02/2018 fins a 25/02/2018

Festival de bandas AM Los SILOS 2018

Diumenge que ve, 25 de febrer, serà molt especial per a l’Agrupació Musical Los Silos ja que, no solament celebrarà el seu Festival Comarcal de Bandes de Música, sinó que també estrenarà l’obra del burjassoter Manolo Morcillo, Dasein, amb la qual es va alçar amb el segon premi del Concurs Nacional de Composició, convocat anualment per l’Associació Espanyola de Tubes i Bombardins (AETYB). Serà en el Centre Cultural Tívoli a partir de les 11 hores.

El Festival de Bandes començarà amb l’actuació de la Banda Simfònica de l’Agrupació Musical Los Silos, dirigida per Javier López Salón, que interpretarà, en primer lloc, Música y Vinos (P.D), escrita per Manuel Morales. En segon lloc, s’estrenarà l’obra de Manolo Morcillo, Dasein, concert per a tuba i orquestra de vent, que tindrà com a solista a Luis Lorente Arencibia. Per a finalitzar la seua intervenció, interpretaran La conga del fuego nuevo, d’Arturo Márquez.

Per la seua banda, la Unió Musical de la Pobla de Farnals, dirigida per Juan José Catalá Borrás, començarà també amb Música y Vinos (P.D), de Manuel Morales, per a continuar amb Estampas de Iberia, de Francisco Grau, i Los últimos días de Troya, de David Rivas.

Com s’ha assenyalat, Manolo Morcillo ha sigut mereixedor del segon premi del Concurs Nacional de Composició per la seua obra Dasein, considerada pel jurat com a “original i creativa” i valorada pels seus elements compositius com són “la forma, la melodia, el ritme, les textures, els tempos i les possibilitats d’interpretació”, segons fonts d’AEYTB.

L’obra creada per Morcillo significa “ser ahí” i, segons les seues pròpies paraules, “es tracta d’un concert per a tuba i banda simfònica amb una durada de vint-i-dos minuts. Està inspirada en el llibre “Ser y tiempo”, del filòsof Martin Heidegger i està dividida en tres temps que corresponen a tres cites del pensador alemany: “Arrojado al mundo: la madre”, “Poder ser: el padre” i “Aquí estoy, aquí soy””.