L’Agrupació Musical Los Silos torna de Kerkrade amb l’anhelada medalla d’or

18 juliol 2022|Burjassot

Va arribar, va veure i va véncer. La cohort de vent de l’Agrupació Musical Los Silos ha eixit victoriosa i llorejada de la seua recent missió en les terres holandeses de Kerkrade. La ciutat està immersa en la celebració del World Music Contest, un certamen internacional que ve a ser com una sort d’Olimpíades de la Música, que se celebra cada quatre anys i en el qual els de Burjassot han desembarcat per primera vegada.

I després de molts mesos d’entrenament, assajos, estudi i compromís amb el repte que tenien per davant, els més de cent homes i dones que componen la Banda Simfònica de Los Silos, amb el president Paco Piñero al capdavant i Javier López Salón batuta en mà, han signat una actuació, una interpretació del seu repertori d’altíssim nivell, que els ha reportat la consecució de dues medalles d’or, un somni, un repte exigent per al qual el president, Paco Piñero, pensava que la formació estava preparada i que, finalment s’ha convertit en realitat. Així, l’esquadró de les Sitges torna a casa amb una medalla d’or (88, 83 punts) i setena classificació en la secció primera de Bandes de Música i amb la millor interpretació solista de l’obra obligada pel certamen per a Iván Albert, al bombardí.

En l’aventura pels Països Baixos, els músics burjassoters han comptat amb el suport institucional de l’Ajuntament de Burjassot, en la figura de l’alcalde, Rafa García, del regidor de Cultura, Javier Naharros i del regidor de Festes, Manuel Pérez Menero. I per descomptat, des de la distància física però a prop amb el cor i amb l’ajuda d’Internet, nombrosos familiars i amics han seguit i aplaudit l’extraordinària actuació de la Banda, que va poder seguir-se en directe, en streaming, en la vesprada del dissabte 16 de juliol, des del Saló de Plens de la Casa de Cultura.

L’operació Kerkrade ha sigut una experiència inoblidable per a tota l’exstensísima família que conforma l’Agrupació Musical Los Silos. Però sobretot, Kerkrade constitueix una bona espenta perquè aquesta Banda continue creixent i somiant. De fet, diuen que ja pensen en un pròxim destí. Show must go on.