L’AV del Nucli Antic i l’Almara presenta el núm. 24 de la seua revista cultural, amb un dossier especial pel centenari de V.A Estellés

17 maig 2024|Burjassot

Presentación revista Nucli Antic

En la vesprada del dijous 16 de maig, en la sala d’actes de la Casa de Cultura, he tingut lloc la presentació de la revista cultural que, anualment, confecciona la veterana Associació de Veïns del Nucli Antic i l’Almara de Burjassot. Un número especial este amb especial protagonisme per al 24. I és que, en 2024, l’entitat ha publicat l’edició número 24 de la revista, amb el seu dossier especial dedicat al centenari del poeta Vicent Andrés Estellés que va nàixer a Burjassot, ara fa 100 anys, en 1924.

L’alcalde de Burjassot, Rafa García i el regidor de Cultura, Javier Naharros, han assistit a la presentació juntament amb un nodrit grup de membres de la Corporació Municipal i juntament amb la família de Vicent Andrés Estellés, representada pels fills del poeta, Carmina i Vicent. Han assistit també bona part dels col·laboradors i col·laboradores que han participat en l’edició d’este número amb diferents articles que s’aproximen a la figura d’Estellés des de diferents mirades.

La presidenta del Nucli Antic, Inmaculada Ibáñez, ha donat la benvinguda a tots els presents entre els quals no han faltat nombrosos representants d’entitats i col·lectius culturals de Burjassot així com socis i sòcies del Nucli Antic i l’Almara, per a a continuació donar la paraula a l’alcalde, qui va voler encapçalar les seues paraules amb la lectura del poema ‘Amb la dignitat dels pobres’, del llibre Antibes (1976). L’acte va comptar també amb la ponència d’Ana Galindo, professora de l’IES Vicent Andrés Estellés de Burjassot, qui va fer una breu i encertada aproximació a la vida i trajectòria literària d’Estellés i a la seua estreta relació amb el poble que li va veure nàixer.

La vesprada va concloure amb una lectura dels poemes estellesians més coneguts i emblemàtics per part d’alguns dels col·laboradors i col·laboradores, mentres que tots els presents van rebre un exemplar de la revista recentment estrenada, després de realitzar la foto de família. L‘Ajuntament de Burjassot, qui es fa càrrec del disseny, edició i impressió de la revista de l’AV del Nucli Antic i l’Almara, va tindre la gentilesa de refrescar la vesprada amb un got d’orxata fresca per a totes i tots.