L’Avinguda Vicent Andrés Estellés, pista per al II Festival d’Ultrafons ‘Gran Premi Ciutat de Burjassot’

5 abril 2022|Burjassot

Des de 09/04/2022 fins a 10/04/2022

Presentación Ultrafondo 2022

Els pròxims dissabte 9 i diumenge 10 d’abril, Burjassot es convertirà novament en la capital de l’UltraFons, en celebrar la segona edició del Festival d’UltraFons ‘Gran Premi Ciutat de Burjassot’, una prova oficial en el Calendari Internacional de la Reial Federació Espanyola d’Atletisme (RFEA), amb etiqueta de Bronze de la IAU. La prova tindrà lloc en l’Avinguda Vicente Andrés Estellés, des de les 12h del dissabte 9 d’Abril.

Dies previs al Festival, s’ha presentat en l’Ajuntament de la localitat, amb la presència de l’alcalde, Rafa García, del regidor d’Esports Juan Gabriel Sánchez i del president del C.A.Els Sitges, Eduardo L. Gómez, el cartell de la prova i els participants més destacats, atés que els millors ultrafondistes del panorama nacional i internacional estaran en la línia d’eixida de les quatre proves previstes: 6 hores, 12 hores, 24 hores i 100 Km.

Entre la relació d’atletes inscrits, sobreïxen llegendes de l’UltraFons nacional com José Luís Posado, en altre temps plusmarquista nacional de 24 h (superant els 248 km), i vigent recordista en les proves de 48 hores (amb la barbaritat de 404,954 m.) i de 6 dies (amb la marejadora xifra de 830,644 m), o l’actual plusmarquista nacional de la distància, el valencià Iván Penalba, cinqué en el passat Mundial, que acredita una millor marca espanyola de 274,332 m. En la línia d’eixida estaran també l’atleta local Eduardo L. Gómez, participant també en el Campionat del Món de la distància a Belfast en 2017, i Eduardo Cebrián, vencedor de l’any passat a Burjassot i acreditat amb marca superior a 240 km que és la mínima que sol·licita l’RFEA per a classificar-se per al Campionat d’Europa de Verona d’aquesta pròxima tardor.

En categoria femenina, competirà la vencedora del 2021, la brasilera Mary Tomaz d’Aquino i les debutants Jacky Camós, i la gal·lesa representant del club local, Sarah Watkins. Per part seua, amb la prova de les 12 hores, també es podrà accedir a la classificació per a l’Europeu de 24h, si aconsegueixen superar els 145 km, i en la línia d’eixida estarà el mundialista en Albí (França), Miguel Mataix, o el debutant Iñaki Jiménez (Zumeatarra), mentre que en categoria femenina, com a màxima favorita, destaca la presència de la internacional romanesa Mara Guler (Universitatea Arad).

A les 6 del matí, serà el torn per als més ràpids, i a tenor dels entrenaments previs, sembla que els germans Palomera podran lluitar pel podi, i fins i tot si Samuel té el seu dia acostar-se al rècord d’Espanya de la distància. En dones, la murciana Isabel Sandoval (C.A les Torres), és la favorita gràcies al seu recent rècord nacional de 50 milles, i amb ella estaran en lliça la bavaresa del C.A. El Sitges, Katharina Muhlhoff i Yolanda Hernández (Green Power Sports Team), vencedora de les 6 h d’Hortaleza. En la prova de 100 km, el repte el tindran a l’abast de les seues cames Kiko Martínez, del Rajaos Runner’s i l’atleta d’Albacete, Eva Pareja, del Club d’Atletisme Els Sitges que, en principi, luitaran per aconseguir la mínima per al Campionat del Món de 100 km.

Es prepara així Burjassot per a una apassionant jornada d’Ultrafons en estat pur que gràcies al suport de l’Ajuntament de Burjassot, i els patrocinadors, es consolida en el calendari Internacional, una prova que va nàixer gràcies a la secció d’Ultrafondistes del C.A Els Sitges, que ja l’any passat va obtindre el subcampionat d’Espanya Absolut de clubs de 100 km, en categoria masculina.

El Club organitzador convida a tota la ciutadania a acostar-se a presenciar aquest espectacle esportiu i físic, que suposa la superació d’aguantar 24 hores corrent sense parar.