La Biblioteca Infantil comença el nou curs carregada d’activitats gratuïtes per als més xicotets de la casa

7 setembre 2015|Burjassot

Amb les piles carregades i amb propostes de nous tallers i de vesprades d’animació lectora gratuïtes per als xicotets de la casa, la Biblioteca Infantil de Burjassot arranca amb les seues activitats el pròxim 9 de setembre. Un mes en el qual no faltaran els tallers de marca pàgines i origami, el programa de Burjassot Ràdio, Los peques en la radio o la commemoració del Dia de la Pau i la celebració de l’entrada d’una nova estació, la tardor.

Per recordar als xiquets les normes de la biblioteca i, alhora, donar-los a conèixer el món de la mímica, la primera de les activitats, el dimecres 9 de setembre a partir de les 18 hores, els tècnics d’aquest servei municipal repartiran entre els participants unes fitxes a través de les quals, i només amb gestos, hauran d’explicar aquestes normes i les funcions d’una biblioteca. D’aquesta manera podran conèixer d’una manera atractiva i didàctica el seu funcionament i podran donar regna solta la seua expressió corporal.

El dimecres 16 de setembre serà el torn del taller de marca pàgines que, a partir de les 18 hores, es desenvoluparà en la pròpia biblioteca. Un taller molt important i didàctic, ja que mostrarà als xiquets no solament la importància de marcar la pàgina on es queden amb les seues lectures, sinó també a cuidar i no desbaratar els llibres. En aquest cas l’activitat estarà precedida del visionat del vídeo Roberto y el escultor de nubes, un divertit conte infantil animat que fomenta la lectura i la imaginació dels xiquets i a través del qual aprofundiran també sobre la importància de la lectura i els llibres.

Entrant en la recta final del mes, el dilluns 21 de setembre, la biblioteca infantil celebrarà el Dia Internacional de la Pau; dia en el qual la poesia serà la protagonista, ja que a través de la lectura d’una sèrie de poemes s’explicarà als menuts per què se celebra aquest dia a tot el món. Una vegada finalitzada la lectura es desenvoluparà el taller d’origami, art d’origen japonés que, a través del plegat de paper, sense usar tisores ni cola, crea figures dignes dels millors artistes. El taller serà també a les 18 hores.

Aqueixa mateixa setmana, el dimecres 23 de setembre, serà l’última de les activitats del mes, “Esto no son hojas….o sí!” que servirà per donar-li la benvinguda a la nova estació de l’any, la tardor, en la qual canvia la fisonomia de les flors, dels arbres que fins i tot canvien el color de les seues fulles; fulles que serviran també per al desenvolupament del taller creatiu de la vesprada i a les quals se’ls donarà diferents formes. L’activitat estarà reforçada amb el visionat del vídeo-conte, El zoológico en otoño.

A totes aquestes activitats d’animació lectora s’uneix el programa Los peques en la radio, de l’emissora de ràdio municipal, Burjassot Ràdio, que, a partir del dimarts 15 de setembre, tornarà a comptar en les seues ones amb les veus dels usuaris de la Biblioteca Infantil a les 18 hores. Un espai radiofònic fet i protagonitzat per ells mateixos en el qual, a més de contar els seus gustos, habilitats o la pròpia actualitat, també recomanen lectures de la Biblioteca infantil.