La Biblioteca Municipal de Burjassot adquireix nou material bibliogràfic sobre Memòria Històrica Espanyola

11 setembre 2017|Burjassot

Memoria histórica
Memoria Histórica

Com a iniciativa de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Burjassot, que dirigeix Estefanía Ballesteros, la Biblioteca Municipal ha adquirit, recentment, una relació de material bibliogràfic relacionat amb la memòria històrica espanyola. Un conjunt de novel·les, assajos, recopilació d’articles i estudis sobre el nostre passat més recent, protagonitzat per la Guerra Civil Espanyola, la Postguerra i el camí a la Transició. Tots els exemplars adquirits ja estan disponibles per a ser prestats als socis i sòcies de la Biblioteca interessats en la seua lectura o consulta.

A més de “La voz dormida”, reconeguda novel·la de la desapareguda Dulce Chacón, exemplar amb què ja comptava la Biblioteca d’Adults, des d’ara, els usuaris i les usuàries també podran accedir al préstec dels següents títols: “Trauma y transmisión. Efectos de la guerra del 36, la posguerra, la dictadura y la transición en la subjetividad de los ciudadanos”, una selecció d’articles basats en la recerca en el camp de la psicoanàlisi i la salut mental sobre els efectes de la guerra, la postguerra i la transició, compilats per les autores Anna Miñarro i Teresa Melandi; “Rojas, las mujeres republicanas en la guerra”, de Mari Nash, historiadora irlandesa resident a Catalunya, que s’ha especialitzat en l’estudi de la història de la dona i del feminisme a Espanya; “Las mujeres en el fascismo español: la sección femenina de la Falange”, de Kathleen Richmond, 1943-1959; “Palomas de guerra”, de l’historiador, expert en Història Contemporània Espanyola, Paul Preston; “Exiliadas: escritoras, guerra civil y memoria”, de Josebe Martínez i, finalment “El pasado bajo tierra: exhumaciones contemporáneas de la Guerra Civil”, de Francisco Ferrándiz.

D’altra banda, des de la Biblioteca Municipal, s’estan realitzant les gestions pertinents per a adquirir també el llibre “Burjassot. Apuntes para su historia”, del doctor, historiador i cronista Juan José López Laguarda.