La Biblioteca Municipal rep un exemplar del llibre “Burjassot Histórico” del seu autor, Arturo Cervellera

11 maig 2023|Burjassot

Burjassot Histórico- Arturo Cervellera

Com a part de la sèrie ‘Quaderns Monogràfics sobre Burjassot’ impulsada i editada per l’Associació Cultural l’*Almara, ha vist la llum a l’abril de 2023, ‘Burjassot Histórico’, el nou llibre del doctor i investigador Arturo *Cervellera Moscardó. Es tracta d’una publicació que naix del desig de commemorar l’aniversari del centenari de la impressió i publicació, l’any 1923, del llibre titulat ‘Topografía médica de Burjassot’, escrit per l’avi patern de l’autor, el doctor en medicina, Arturo Cervellera Castro. També és un homenatge al seu avi matern, José Moscardó Mansergas, per la seua extensa labor intel·lectual i els seus articles sobre l’origen del degà Burjassot Club de Futbol.

Un exemplar de ‘Burjassot Histórico’ ja forma part del fons bibliogràfic de la Biblioteca Municipal de Burjassot en fer-li lliurament del mateix l’autor a Javier Naharros, regidor delegat de Cultura i Joventut de l’Ajuntament de Burjassot, així com de Memòria Democràtica i Patrimoni. Amb ‘Burjassot Histórico’, Arturo Cervellera Moscardó continua la tasca historiogràfica que van començar els seus avantpassats, a través de 27 articles que ha vingut escrivint entre 2015 i 2022. De temàtica diversa, abasten diferents aspectes de la vida de Burjassot a través de les dècades, des del segle XIX. Aspectes que viatgen des de la indústria local d’antany a la religió, passant pel transport, els esports o la cultura i les tradicions.

El llibre es completa amb prop de 200 imatges, de les quals aproximadament la meitat corresponen a fotografies inèdites, plans, gravats, retallades de premsa i un altre material d’impremta.