La campanya de detecció i prevenció de dificultats maduratives de l’Ajuntament de Burjassot ha treballat amb 304 xiquets

27 juliol 2015|Burjassot

El treball amb els xiquets i les xiquetes de Burjassot, des del primer moment de la seua escolarització, és objectiu principal per a la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Burjassot, dirigida per Laura Espinosa, que, a través del Servei Psicopedagògic Municipal, està desenvolupant la campanya de detecció i prevenció de dificultats maduratives en el municipi per a xiquets i xiquetes de 2-3 anys escolaritzats en les Escoles Infantils.

Aquesta campanya, que es desenvolupa amb dues actuacions suposa, per als tècnics que l’estan desenvolupant, detectar si els menuts presenten algun tipus de dificultat en el seu procés maduratiu. Si es dóna el cas, es marquen els recursos educatius més adequats per a cobrir les necessitats que puguen requerir en la seua posterior escolarització en 2n Cicle d’Educació Infantil.

Des de l’engegada de la campanya, en el curs 2010/11, el Servei Psicopedagògic ha valorat un total de 304 xiquets/es, dels quals, 75, presentaven dificultats en alguna àrea madurativa, com ara el llenguatge, motor… en total, i per percentatges, un 24,6% del total dels xiquets atesos.

El treball amb els menuts, i amb açò el desenvolupament de la campanya, s’inicia amb una valoració de les àrees de desenvolupament maduratiu dels xiquets per a, posteriorment, realitzar una entrevista amb les famílies i així conéixer els hàbits d’autonomia personal adequats al seu nivell de desenvolupament maduratiu.