La campanya de salut visual “Abre sus ojos” arriba a Burjassot els dies 21 i 22 d’octubre

17 octubre 2016|Burjassot

Voluntariat, ajuda, solidaritat, implicació…tot això es donarà cita en la Casa de Cultura de Burjassot els pròxims 21 i 22 d’octubre per a ajudar als xiquets i les xiquets amb dificultats psíquiques. Aquest espai municipal acollirà, dins del programa de salut visual “Abre sus ojos” , el programa “Ven y verás”, que arriba al municipi de la mà del Grup Alcocer, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Burjassot.

Cada any, “Abre sus ojos” arriba a una ciutat espanyola amb l’objectiu de realitzar gratuïtament un examen visual i auditiu complet a xiquets i xiquetes amb deficiències psíquiques. Un gran treball realitzat per optometristes, oftalmòlegs i voluntaris que volen ajudar, en la mesura de les seues possibilitats, al fet que aquests xiquets tinguen una millor qualitat de vida, millorant els seus problemes visuals i auditius.

Enguany, Burjassot és el lloc escollit, tal com ha assenyalat Amparo Alcocer, pionera en aquest gran projecte i que se sent entusiasmada que el seu poble siga enguany l’escollit per l’organització que, “en dos dies, atendrà a 520 xiquets en la Casa de Cultura“, tal com la pròpia Amparo ha assenyalat.

Per a poder dur a terme aquest gran treball, “comptem amb la col·laboració de cases comercials que, de manera gratuïta, ens presten el material que necessitem per a realitzar els exàmens. Aparells d’última tecnologia que ens permeten fer un diagnòstic molt precís de les dificultats dels xiquets“, en paraules d’Amparo.

El programa “Ven y verás València 2016” començarà el divendres 21 d’octubre a les 10 hores amb els exàmens visuals i auditius per a , a les 12 hores, realitzar la presentació oficial de l’esdeveniment i dur a terme la seua inauguració. Després d’un breu descans per a dinar, sobre les 16 hores, continuaran les revisions, fins a aproximadament les 20 hores. En el cas del dissabte, els exàmens es duran a terme en horari de matí.

“Abre sus ojos” és una organització sense ànim de lucre, el projecte del qual està destinat a millorar la qualitat visual de les persones amb discapacitat intel·lectual i col·lectius desfavorits en general. El treball “Abre sus ojos” persegueix fomentar, millorar i integrar accions, amb l’objectiu d’aconseguir una major autonomia personal, i contribuir a l’atenció a la dependència de persones amb discapacitat i amb malaltia mental crònica, així com millorar la qualitat de vida de les persones que es beneficien del projecte.

El projecte engegat per l’organització és pioner en tota Espanya i porta més de 15 anys implicat a millorar la qualitat visual de les persones amb discapacitat intel·lectual i col·lectius desfavorits en general.