La Casa de Cultura acull la presentació de la 10K i Marxa Divina Pastora a benefici d’AVAPACE que enguany estrena recorregut

4 setembre 2019|Burjassot

10K solidaria

Burjassot ha acollit la presentació de la setena 10K i Marxa Divina Pastora a benefici d’AVAPACE que tindrà lloc diumenge que ve, 8 de setembre, i que enguany presenta dues importants novetats.

D’una banda, la prova torna al diumenge al matí, i per un altre, s’ha modificat el recorregut amb l’objectiu de fer-lo més ràpid. S’han eliminat els punts més complicats i els corredors donaran dues voltes de 5 quilòmetres cadascuna al mateix traçat.

Els detalls la carrera es van donar ahir en la presentació d’aquesta; presentació que va comptar amb la participació de Rafa García, alcalde de Burjassot; Adrián Martínez, director comercial de Divina Pastora Segurs; Pepe Marquina, president d’AVAPACE, i Enrique Soria, president del G.R.D Burjarunners. En aquesta, també es va comptar amb la presència de membres del Club Avapace Corre i dels organitzadors, Burjarunners.

La carrera eixirà el diumenge, a les 9 hores, des de la Plaça Emilio Castelar per a tornar, després de recórrer 10 quilòmetres (dues voltes de 5 quilòmetres), al mateix punt. En aquesta setena edició, per a acompanyar i encoratjar als corredors, hi haurà una batukada i, a més, s’ha convocat un concurs d’animació en el qual participaran algunes de les falles del municipi.

Igual que en les edicions anteriors, el cartell de la prova s’ha triat mitjançant un concurs organitzat entre els col·legis del municipi. Els guanyadors d’enguany han sigut tres escolars de cinqué de Primària del col·legi Sant Joan de Ribera i el lema triat ‘Tots som herois’. Els alumnes guanyadors han sigut Noah Talmo, Ángela Ferris i Lucas Rodríguez.

Les inscripcions estan obertes fins demà, 5 de setembre. Aquells corredors interessats a participar tant en la carrera com en la marxa poden apuntar-se a través de la pàgina web de carreraspopulares.com. El preu de la inscripció és de 8€ per a la carrera i de 5€ per a la marxa no competitiva.

Aquesta prova està organitzada pel G.R.D Burjarunners, compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de la localitat, des de la regidoria d’Esports, dirigida per Juan Gabriel Sánchez, amb el suport de més de 60 comerços del municipi i amb el suport de Ballesol que atorgarà el Trofeu a l’Atleta més Veterà que entre en meta tant en categoria masculina com femenina. Divina Pastora Segurs, entitat de referència en l’expansió de l’atletisme popular, és patrocinador principal de la carrera des de la seua primera edició en 2013.

La 10K Solidària Divina Pastora Burjassot a benefici d’AVAPACE és una prova 100% solidària que destina tota la recaptació obtinguda a l’Associació Valenciana d’Ajuda a la Paràlisi Cerebral (AVAPACE) amb l’objectiu de continuar millorant la qualitat de vida de les persones que pateixen paràlisi cerebral i de les seues famílies. En les cinc edicions celebrades fins al dia de hui, la recaptació ha ascendit a un total de 50.000 euros.

AVAPACE és una entitat sense ànim de lucre que està formada per persones amb paràlisi cerebral al costat dels seus pares, mares, germans i familiars, professionals i voluntaris. Integren també a altres persones que pateixen encefalopaties de tractaments afins. Compta amb el club d’atletisme AVAPACE CORRE que millora la visibilitat i la percepció social de les persones amb paràlisi cerebral, impulsa la seua participació en la comunitat i promou la solidaritat de la resta de la societat.