La Casa de Cultura alberga la presentació del llibre “Mujeres en construcción”

4 març 2019|Burjassot

Des de 08/03/2019 fins a 08/03/2019

Mujeres en construcción

El Dia Internacional de la Dona se celebrarà a Burjassot, el pròxim 8 de març, de maneres diferents. Una d’elles serà presentant el llibre “Mujeres en construcción (Perdonen las molestias)”, en un acte que tindrà lloc el mateix divendres, 8 de març, a les 19h, a la Sala d’Audiovisuals de la Casa de Cultura. La presentació serà a càrrec d’Alicia Muñoz Alabau, Carmen Fabiá Mir i Xaro Cortés, tres de les autores que han participat en la publicació.

El llibre “Mujeres en construcción (perdonen las molestias)” és una obra que inclou trenta relats escrits per trenta autores diferents, a través dels quals es retraten tant situacions universals on les dones i el seu entorn s’han vist especialment desfavorides com a problemes que han condicionat l’evolució del conjunt de la societat. El llibre aborda de forma amena, mitjançant relats de ficció, situacions d’injustícia, encara, massa familiars. La veu unànime d’aquestes autores vol destacar que “malgrat que hem avançat en alguns aspectes, el camí no ha arribat a la meta desitjable i per tant, hem de continuar reivindicant el paper de la dona en la societat”. A més de les trenta autores, també han participat en el projecte alumnes de Belles arts de la UPV, coordinats per la professora i artista Victoria Cano.

La llista de relats, amb el nom de les seues autores, ordenades per ordre alfabètic són: “El infierno en la Tierra”, de Marisa Alemany; “La muralla invisible”, de Felicidad Batista; “El secreto de Esperanza”, de María Luisa Benedicto Gil;  “Cuando su vida dejó de ser suya”, de Luisa Berbel Torrente; “Ni castillo ni prisión”, de Chary Ca; “Mujeres de esparto”, de Magdalena Carrillo Puig; “Te regalo mis alas”, de Cristina Cifuentes Bayo; “La otra caja de Pandora”, de Xaro Cortés; “Una vida a rayas”, de Rocío Durán Bollo; “Hostal Oasis. Reencuentro”, de Juana Espín Cánovas; “Baúl de recuerdos”, de Carmen Fabiá Mir; “Pero eran otros tiempos”, de Isabel Garrido; “Miradas”, de Marián García Tárraga; “El último fouetté”, de Susana Gisbert Grifo; “Flores de plástico”, de Susana Gómez Granell; “Al límite”, de Laura González Valcarcel; “¿Escribes ficción?”, de Escarlata Gutiérrez Mayo; “Un día casi perfecto”, de Lucrecia Hoyos; “La maestra”, de Ana J. Lozano Cantó; “Por las riberas del Aqueronte”, de Eva María Marcos; “La cigarrera”, de Marisa Martínez Arce; “Corte y confección”, de Inma Martínez Navarro; “Las lágrimas de Julián”, de Alicia Muñoz Alabau; “Sumisión”, de Ángeles Navarro Peiró; “Annie”, de Loreto Ochando Muriel; “Mi viejo profesor”, de María Luisa Pérez Rodríguez; “La boina morada”, de Elena Rábade; “El motín de Adelina”, de Isabel Sifre Puig; “Contra nosotras, dentro de nosotras”, de Malín Simón y “La urraca”, de María Tordera Baviera.