La Casa de Cultura estrena exposició

17 juny 2022|Burjassot

Des de 17/06/2022 fins a 24/06/2022

Donant els últims retocs i preparant tot perquè el proper divendres 17 de juny, a partir de les 18.00 hores estiga tot perfecte, la Casa de Cultura de Burjassot acollirà una nova exposició que arriba amb el títol “Aprenem dins i fora de l’aula! Escola, barri i identitat”.

Aquesta mostra reuneix els treballs realitzats per xiquets i xiquetes de 4t de primària del CEIP Fernando de los Ríos de Burjassot. Tal com han assenyalat els organitzadors d’aquesta, “totes les obres exposades es van fer durant “El Taller d’anglés”, una activitat extraescolar que s’ha desenvolupat en el centre tots els divendres a la vesprada, durant el present curse 2021/2022”.

Com el nom de l’exposició indica, “els treballs donen veu al que els xiquets i les xiquetes aprenen fora de les quatre parets de l’aula, al pati del col·legi i en el seu barri. L’objectiu ha sigut posar en valor les seues cultures, identitats i llenguatges, com un pas previ per a connectar-los i enriquir-los més fàcilment amb les competències i sabers propis del currículum escolar”.

Les matèries implicades han sigut l’expressió artística i l’escriptura en castellà i en anglés i els xicotets i les xicotetes artistes de la mostra “han reflexionat sobre el que aprenen en el col·legi, al pati i en el barri, i l’han fet mitjançant la pintura, el dibuix, la manualitat, el collage, l’entrevista, la fotografia i textos bilingües escrits en castellà i en anglés”.

L’exposició recull el resultat de tres tallers diferents: primer, un autoretrat sobre les identitats infantils que porten amb si a l’escola; el segon, murals de gran grandària sobre els diferents espais del pati i el que fan, pensen i aprenen en ells; i el tercer, posters individuals sobre el Barri dels 613 Vivendes en els quals apareixen fotos, peticions i fragments d’entrevistes que van realitzar als veïns.

El Taller d’Inglés és una activitat oferida al CEIP Fernando de los Ríos de manera gratuïta per l’Associació Cultural Punta de Llança de Burjassot.