La xarrada-debat “Burjassot, ciutat promotora del bon tracte i la participació infantil” posa l’accent en la promoció del bon tracte a la infància

10 gener 2020|Burjassot

cipi 1
Generalitat
CIPI Diputación

El Saló de Plens de l’Ajuntament de Burjassot ha acollit la celebració de la xarrada-debat “Burjassot, ciutat promotora del bon tracte i la participació infantil”, que ha estat a càrrec d’Antonio Salvador Jiménez Hernández, president del Consell Independent de Protecció de la Infància (CIPI).

A la trobada no van faltar l’alcalde de Burjassot, Rafa García, les regidores d’Infància i Educació, Yolanda Andrés i Manuela Carrero, acompanyats d’un nodrit nombre de regidors de l’Equip de Govern i dels tècnics municipals implicats en el projecte de Burjassot Ciutat Educadora i en les activitats de la Gira per la Infància.

L’acte va comptar amb la presència també del teixit associatiu de Burjassot, des de les entitats de joventut, cultura, esports, veïns i benestar social, entre altres, que van poder conéixer detalladament el nou programa amb el qual Burjassot aspira a ser referent a nivell internacional. La finalitat d’aquest programa és que els xiquets i adolescents promocionen accions de bon tracte en tota la comunitat social a través de l’exercici de la participació ciutadana.

Així, Burjassot desitja comprometre’s amb la construcció d’una ciutadania participativa, on els xiquets i les xiquetes tinguen un lloc privilegiat, respectant les seues idees i afavorint nous espais i estratègies de convivència, construint una ciutat responsable i que inverteix en la seua infància com el bé social més preuat.

La xarrada/debat culminava una jornada de treball en la qual l’alcalde de Burjassot, al costat del President del CIPI, tenien diferents reunions tant en la Generalitat Valenciana com a la Diputació de València per a donar a conéixer el projecte de Promoció del Bon Tracte i Protecció de la Infància del municipi, així com les diferents actuacions que es duen a terme des del Consell.