La regidora responsable de Benestar Social es reuneix amb l’associació AFIVAN

6 juliol 2017|Burjassot

Espai Dona y AFIVAN

La regidora de Benestar Social, Desenvolupament Local i Espai Dona, Lluna Àrias, ha mantingut una reunió aquesta setmana, en el Consistori, amb dones representants de l’Associació de Fibromialgia València Nord de Burjassot (AFIVAN). 

L’objectiu de la trobada entre AFIVAN i l’edil responsable del Servei d’Atenció Integral a la Dona de Burjassot, Espai DOna, ha sigut tenir una primera presa de contacte entre ambdues entitats per a començar a treballar conjuntament en diferents iniciatives que ajuden a difondre i a potenciar les accions que es realitzen des de l’associació burjassotera, conformada per homes i dones que pateixen fibromialgia així com pels seus familiars.

Al mateix temps, tant des d’Espai Dona com des d’AFIVAN, existeix voluntat per a començar a treballar en iniciatives comunes entre ambdues entitats per a donar visibilitat en el municipi a aquest col·lectiu i a aquesta malaltia. Una d’elles, tal com ha assenyalat Lluna Àrias és que “AFIVAN entrarà a formar part, pròximament, del Fòrum de Participació per la Igualtat de Gènere de Burjassot“.

La labor d’AFIVAN és donar a conèixer els problemes sociosanitaris d’aquest col·lectiu i reclamar a les institucions competents una assistència mèdica adequada i efectiva. Les persones interessades poden contactar amb AFIVAN en el Centre Social de la c/Isaac Peral, en el telèfon 634 613 953 i en el correu electrònic afivan.burjassot@gmail.com.

La fibromialgia és, en línies generals, una malaltia caracteritzada pel dolor muscular difús i intens, rebel al tractament i de causa desconeguda.