La commemoració del Dia Mundial del Teatre i el Mercat del Bescanvi tanquen les animacions lectores de març

13 març 2024|Burjassot

Des de 26/03/2024 fins a 28/03/2024

Kamishibai Teatro

Les Biblioteques Municipals de Burjassot tanquen el mes d’animacions lectores i d’activitats de foment de la lectura amb dos vesprades en les quals els llibres i la lectura continuaran sent les protagonistes.

D’una banda, el dimarts 26 de març la Biblioteca Infantil acollirà una animació lectora molt divertida per a commemorar el Dia Mundial del Teatre (27 de març). A les 18.00 hores, estarà tot preparat perquè les xiquetes i els xiquets participants dibuixen un teatre…sí, sí, no és broma: podran imaginar-se i crear el seu propi teatre.

L’activitat començarà introduint a tots els presents en el món del teatre, explicant les característiques d’este gènere literari i fent que els xiquets i xiquetes comenten allò que saben sonre el món del teatre.

A continuació, es presentarà una forma de teatre molt especial: el kamishibai o teatre de paper, una tradició japonesa basada a contar històries ajudant-se d’imatges i dibuixos que van passant per un xicotet escenari. Però el kamishibai acaba d’arribar a la biblioteca i no ha donat temps a completar la primera funció…així que els menuts participants hauran de crear els escenaris, els personatges i la història.

Així, es repartirà a cada família participant una làmina en blanc, molts llapis de colors i una part de la història que hauran d’il·lustrar per a poder compondre l’obra conjunta per al kamishibai.

I per a finalitzar el mes d’activitats, el dijous 28 de març, de 17.00 a 19.00 hores, torna el Mercat del Bescanvi a la Casa de Cultura. Una nova oportunitat d’intercanviar llibres que ja s’han llegit per aquelles lectures que es volen descobrir. Esta activitat està enfocada a tots els públics.