La consellera d’Obres Públiques, Rebeca Torró, fa seguiment del final de les obres del soterrament a Burjassot

18 octubre 2022|Burjassot

Visita consellera Torró

La consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró, ha visitat Burjassot en el matí de hui (18-10-2022) per a, en companyia de l’alcalde del municipi, Rafa García, fer seguiment de la recta final de les obres de soterrament de les vies entre l’estació de Metrovalencia de l’Empalme i la de Burjassot. Unes obres que ja estan pràcticament finalitzades, mancant únicament unes rematades finals en la zona de la nova via verda.

Per a la titular d’Obres Públiques, “amb el soterrament de les vies del metre, en eliminar la barrera que suposava el ferrocarril per a Burjassot, que la partia en dos, s’ha recuperat la connexió amb tot el barri de l’Empalme i s’ha resolt un problema que s’ha prolongat excessivament en el temps”. A més, ha destacat que, amb la inversió de més 12,1 milions d’euros per part de la Generalitat, “s’ha incrementat la seguretat viària i s’ha recuperat espai urbà per a la ciutadania, aconseguint millorar la qualitat de vida dels veïns i veïnes”.

Per part seua, l’alcalde de Burjassot, Rafa García, ha valorat que un barri de la ciutat, el barri de l’Empalme, ha deixat d’estar segregat gràcies al compromís que en el seu moment va adquirir el president Ximo Puig amb el municipi de Burjassot. “Per a nosaltres significa una fita importantíssima, tornem a ser ciutadans de primera i tornem a estar connectats amb la ciutat de València i amb altres de l’àrea metropolitana. Fa poc més d’un any i mig, l’espai on estàvem era un barri totalment segregat, amb infraestructures tallades anys i anys i ara, per fi, aquesta obra tan necessària és una realitat que retorna al barri de l’Empalme la dignitat que mereix ”, ha apuntat el primer edil.

La visita de Torró al municipi ha servit també per a anunciar la pròxima obra que, amb una inversió de 3,6 milions d’euros, suposarà la creació d’una via de ciclovianants entre Benimàmet i Beniferri, que inclou una passarel·la i un pas inferior per a superar la barrera que suposa l’autovia CV-30 i els seus ramals per al trànsit de vianants i ciclistes, de manera que es potencia la mobilitat sostenible. Aquesta obra també contribuirà a millorar la comunicació del nucli urbà de València i els desenvolupaments urbanístics de Burjassot que es troben en el marge sud de l’autovia CV-35 (zona comercial Parc Ademuz).