La consellera Salvador i l’alcalde es reuneixen per atendre les necessitats de la ciutat en matèria d’infraestructures

3 agost 2015|Burjassot

L’alcalde de Burjassot, Rafa García, s’ha reunit hui, 3 d’agost, amb la consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, per tractar temes municipals dins de la línia competencial de la Conselleria.

En la citada reunió s’ha parlat principalment de cinc temes. El primer d’ells és la finalització de la superestructura del pas a nivell del Barri de l’Empalme, en la Línia 1, que porta més de quatre anys sense finalitzar-se. En aquest punt, la consellera s’ha mostrat positiva quant a la seua finalització a partir de l’any 2016, assumint que cal revisar els costos que planteja aquesta obra.

S’ha tractat també el problema de la construcció del col·lector del Barri de Lauri Volpi, ja que fins a aquest moment venia lligat a l’obra del soterrament de les línies del metro al seu pas per Burjassot, i des de la pròpia Conselleria han avançat que és un projecte que pot deslligar-se l’u de l’altre i anar avançant en el projecte del col·lector amb la Conselleria de Medi Ambient.

Quant als problemes acústics de la CV-35, la consellera Salvador ha vist també positivament la possibilitat d’instal·lar pantalles acústiques, i fins i tot veuen amb bons ulls la possibilitat de realitzar algun tipus d’actuació que permeta reduir la velocitat en aquest tram i realitzar accions de sostenibilitat referent a aquesta via.

També s’ha tractat el projecte general del soterrament de les vies al seu pas per Burjassot, i tant Conselleria com Ajuntament, representats per les seues màximes autoritats, han coincidit en la possibilitat de replantejar-se de forma global el projecte, per fer viable en la mesura del possible el mateix al llarg de la legislatura, però en termes més assumibles per a ambdues institucions, cosa que per part d’ambdues entitats també s’ha vist de forma positiva.

Finalment també s’ha posat sobre la taula el problema dels habitatges buits que en aquests moments té l’EIGE a Burjassot i s’han presentat diverses opcions, des d’un possible conveni per a cedir-les a l’ajuntament i que aquest puga assumir la seua rehabilitació, o també, la possibilitat de cercar altres fonts de finançament que permeten tenir els habitatges accessibles i així, poder ser posades al servei dels ciutadans. Aquest assumpte serà tractat directament amb el director General de l’Habitatge per avançar el més ràpid possible en la possible cessió de les mateixes.

Per a l’alcalde de Burjassot “tots els temes tractats són de vital importància per al nostre municipi, travessat per nombroses vies de comunicació de gran importància, i que ens obliguen a cercar solucions a la mobilitat, a la sostenibilitat i al benestar dels nostres veïns. Creiem que l’enteniment i la sintonia és molt positiva, i que estem en el bon camí per anar, a poc a poc, tancant capítols que haurien d’estar tancats fa molts anys en aquest municipi. Agraïsc també la celeritat amb què la consellera Salvador ens ha atés, i per descomptat, el tarannà i les ganes de treballar i de portar endavant projectes en benefici de la nostra ciutadania”.