La Conselleria d’Educació adjudica les obres per a la reforma del CEIP Sant Joan de Ribera de Burjassot

25 febrer 2015|Burjassot

Després d’anys de lluita, treball i reivindicacions per part de la comunitat educativa del CEIP Sant Joan de Ribera i de l’Ajuntament de Burjassot i després de licitar les obres en el mes de novembre, la Conselleria d’Educació ha adjudicat les obres de rehabilitació del centre educatiu.

L’adjudicació ha sigut per a l’empresa Construcciones, Rehabilitaciones, Instalaciones y Mantenimientos SA que tindrà, tal com es desprèn de l’anunci de la Conselleria en la fase de concurs, cinc mesos per a la realització de les obres, que suposaran la substitució del fals sostre, estructura, tauler de suport i revestiment, així com el reforç estructural dels pilars de fàbrica de rajola massissa de les plantes baixa i primera planta. De la mateixa manera, se substituirà la base de suport, solera i paviment de planta baixa i es repararà les humitats exteriors en el sòcol del mur de la façana interior.

Així mateix, es repararan les instal·lacions elèctriques, de lampisteria, sanejament i calefacció, i se substituirà el revestiment de la pintura de les façanes i paràmetres verticals interiors, així com la fusteria interior i exterior. De la mateixa manera es preveu la construcció d’un nou nucli d’edificació que incorpora escala i banys en planta baixa i primera i la demolició del volum adossat que conté els actuals banys.

Per a l’alcalde de Burjassot, Rafa García, l’adjudicació de les obres “és una molt bona notícia, ja que volem que els xiquets i les xiquetes del centre tinguen un centre en condicions i apropiat per poder rebre les seues classes. Però no acaba tot amb aquesta adjudicació, ja que ara la Conselleria ha de cedir-nos d’una vegada el centre Ausiàs March al més prompte possible per traslladar els alumnes del Sant Joan de Ribera mentre s’estan realitzant les obres de rehabilitació. No hi ha excusa, no hi ha cap motiu vàlid perquè no ens cedisquen l’ús del centre ja”.

La superfície afectada pel projecte és de 1.162 metres quadrats i les actuacions estan dirigides a garantir la seguretat estructural i d’utilització del centre, així com el compliment de la normativa contra incendis.