La Diputació es compromet a ajudar a Burjassot en la rehabilitació de Les Sitges

29 gener 2019|Burjassot

ALCALDÍA- Reunión con presidente Diputación 28-01-2019

El president de la Diputació de València, Toni Gaspar, ha mostrat la seua predisposició al fet que la corporació provincial col·labore en la rehabilitació del Pati de Les Sitges de Burjassot, greument danyat després de l’episodi de pluges de final del passat estiu. L’alcalde de Burjassot, Rafa García, es va reunir amb el president de la Diputació, reunió en la qual també van participar els diputats Pepe Ruiz i Emili Altur, tots dos regidors a l’Ajuntament de Burjassot.

La visita ha tingut com a objectiu transmetre quins són en aquests moments les necessitats que té per a l’Ajuntament de Burjassot el monument del Pati de les Sitges i sol·licitar a l’entitat presidida per Gaspar la col·laboració que permeta augmentar els recursos per a la rehabilitació del monument. En concret, García ha parlat amb el president provincial sobre la possibilitat de destinar aquesta col·laboració a la rehabilitació de “l’Embarronat”, que és l’edifici del conjunt arquitectònic que necessita ara mateix més arranjaments tècnics.

Durant la reunió, el president de la Diputació va transmetre a l’alcalde de Burjassot la seua total predisposició per a buscar fons que permeten està col·laboració amb el municipi, en el marc de la rehabilitació del conjunt monumental i en particular de l’edifici abans esmentat. Gaspar manté la línia de la corporació de no deixar a cap municipi en el camí, especialment quan es tracta de fer front a problemes sobrevinguts.

En paraules de l’alcalde de Burjassot, “la bona sintonia entre les dues administracions és molt positiva, i d’agrair. En el propòsit de tindre el nostre monument amb l’esplendor que mereix, i el fet que la Diputació haja demostrat aqueixa plena disposició posa de manifest que les Sitges de Burjassot tornen a tindre el reconeixement i la importància que sempre degueren tindre, i suposa per als burjassoters una gran notícia, que obri la porta a l’esperança de preservar el monument per a generacions futures”.