La Directora General de Patrimoni i l’Alcalde de Burjassot visiten Les Sitges per a cercar línies de finançament

2 març 2018|Burjassot

Visita Carmen Amoraga

L’Alcalde de Burjassot, Rafa García, ha rebut aquest matí a Burjassot a Carmen Amoraga, Directora General de Cultura i Patrimoni de la Conselleria d’Educació, Recerca, Cultura i Esport, qui ha vingut acompanyada d’Antonio Bravo, Subdirector de Patrimoni i Museus, a la reunió també s’ha sumat Roc Senent, Regidor de Turisme de l’Ajuntament de Burjassot.

La visita ha estat centrada en el monument de Les Sitges. Rafa García li ha plantejat a Carmen Amoraga la situació actual del monument emblemàtic de Burjassot, propietat de l’Ajuntament de València, que té cedit el seu ús al de Burjassot, per a aconseguir línies de finançament que permeten escometre les necessàries millores i inversions que necessita aquest conjunt monumental. La Directora General ha mostrat la seua total disposició a col·laborar en tot el que siga necessari per a portar a bon port aquestes actuacions, i entre tots dos han conclòs que la primera línia serà la d’optar a les subvencions per a poder redactar el Pla Director de la reforma del monument. Est és el primer pas per a poder establir un calendari de treball que permeta saber les necessitats reals dels edificis que conformen el Pati de Les Sitges i el seu estat, i després, iniciar la redacció per a posteriorment, obtenir també finançament per a la seua restauració.

“L’Ajuntament de Burjassot fa tot el que està en la seua mà per a mantenir el conjunt monumental de Les Sitges, però és indispensable l’ajuda d’altres administracions, perquè el pressupost que pot suposar la rehabilitació d’aquest edifici s’escapa a la capacitat econòmica de la nostra administració. Per aquest motiu portem insistint fa ja anys que aquest treball ha de ser conjunt, entre totes les administracions implicades, tant la Generalitat, com l’Ajuntament de València, com nosaltres i fins i tot el propi Ministeri de Cultura”, apunta Rafa García.

“Estam convençuts que amb l’ajuda de tots aconseguirem el nostre objectiu de rehabilitar Les Sitges, i el fet que aquest hui ací la Directora General de Cultura, a la qual agraïsc moltíssim la seua visita, és un gran pas per al futur del nostre monument més emblemàtic”, ha declarat també l’Alcalde de Burjassot.