La EMTRE llança una APP que permetrà obtindre bonificacions en la taxa TAMER

9 abril 2021|Burjassot

Aplicació EMTRE

Els ciutadans i ciutadanes de Burjassot que habitualment reciclen en els ecoparcs mòbils de l’EMTRE que, periòdicament, visiten Burjassot, podran beneficiar-se dels avantatges que ofereix la nova APP que acaba de llançar l’Entitat Metropolitana per al Tractament de Residus. L’aplicació per a dispositius mòbils EMTRE ja està disponible per a tota la ciutadania de l’àrea metropolitana de València i els usuaris i usuàries que la descarreguen i la instal·len en el seu telèfon podran utilitzar-la per a identificar-se quan vagen a un ecoparc, fix o mòbil, de manera que quedarà registrat el seu historial de visites i de residus depositats. Amb aquestes dades, l’EMTRE podrà aplicar bonificacions en la taxa TAMER als ciutadans i ciutadanes que més i millor reciclen.

Per a descarregar-se l’aplicació EMTRE, els usuaris del sistema Android el poden fer a través de Google Play. Els que tinguen un dispositiu iOS poden fer la descàrrega i la instal·lació des de l’App Store. Una vegada instal·lada, s’han de donar d’alta amb el seu DNI i el número de contracte del subministrament d’aigua on figura la taxa TAMER. Automàticament, l’aplicació EMTRE generarà un codi QR en la pantalla del telèfon que podran mostrar a l’entrada de qualsevol ecoparc de l’àrea metropolitana per a identificar-se. La identificació també es podrà fer via Bluetooth per a evitar el risc de contagi de la COVID-19 per un contacte pròxim.

Per part seua, els operaris que treballen en aquestes instal·lacions disposen d’una versió professional de l’APP que els facilita el registre de les entrades, les eixides i les possibles incidències. Les dades que es recullen seran de molta utilitat per a dissenyar estratègies de reciclatge de cara a la minimització dels residus i a la transició cap a una economia circular.

Cada usuari/a podrà, a més, consultar el seu historial de reciclatge, que servirà per a aplicar les bonificacions en la taxa TAMER a les persones que fan una gestió responsable dels seus residus. L’EMTRE ha aprovat la posada en marxa d’una comissió per a l’estudi de la taxa que es cobra pel reciclatge de residus on, entre altres assumptes, s’estudiaran les possibles bonificacions i la forma en què s’aplicaran. L’entitat analitzarà les dades que es vagen recollint al llarg de 2021 a mesura que els usuaris fan ús de l’aplicació i, a partir de 2022, començaran a aplicar-se les bonificacions.

L’aplicació EMTRE té, a més, altres utilitats. Els usuaris trobaran una informació detallada dels 20 ecoparcs fixos que gestiona l’entitat al llarg de tota l’àrea metropolitana, amb els seus horaris i la seua geolocalització. També proporcionarà, de forma actualitzada i en temps real, la ubicació de la xarxa d’ecoparcs mòbils de la EMTRE. L’app inclou també una base de dades amb més d’un miler de residus diferents, que conté informació útil d’on s’han de depositar per a un reciclatge correcte.