L’Escola d’Adults de Burjassot fa balanç del curs

20 juliol 2017|Burjassot

Escuela de Adultos
EPA

Una excursió a Calp va posar punt i final al curs 2016-2017 per als alumnes de l’Escola Permanent d’Adults de Burjassot. Arrere queden nou mesos de treball que van començar el 19 de setembre de 2016, dia en què tots els alumnes van ser convocats per a la presentació del nou curs i per a l’agrupació per nivells, en funció dels coneixements de cadascun d’ells. Tal com ha destacat l’equip docent de l’Escola d’Adults, en la seua memòria anual, la PGA (Programació General Anual), presentada a principi de curs, s’ha desenvolupat amb normalitat, tant quant al projecte acadèmic com a la celebració d’activitats extraescolars, lúdiques i culturals.

La matrícula en el curs 2016-2017, igual que en cursos anteriors, va ser molt nombrosa amb un total de 350 alumnes i una llarga llista d’espera, de la qual l’Escola ha anat incorporant alumnat al llarg dels mesos, en funció de la disponibilitat. En termes generals, pot dir-se que el curs ha sigut satisfactori en tots els nivells, complint-se amb els objectius i continguts programats i finalitzant amb grups molt cohesionats i amb un alt nivell d’interés i participació, tant en les aules com en tota l’activitat extraescolar realitzada.

A més de l’oferta educativa reglada, l’Escola d’Adults és també un espai on diferents col·lectius de persones poden millorar a molts nivells. Gran quantitat de persones majors, aconsellades pels seus metges, utilitzen l’Escola com a instrument per a exercitar la seua activitat mental, a nivell de psicomotricitat, atenció, etc. D’igual manera, s’ha atés a algunes persones diagnosticades d’Alzheimer per a les quals l’Escola també suposa una teràpia.

D’altra banda, persones que al matí assisteixen a tallers ocupacionals, complementen en l’escola, a les vesprades, la seua formació i el seu nivell d’integració social, mentre que dones, víctimes de violència de gènere, troben en l’Escola un instrument per a reforçar la seua autoestima, tornar a socialitzar, prendre iniciatives i gaudir d’un ambient socialment positiu. Per la seua banda, també assisteixen a l’Escola un alt nombre d’alumnes que, o bé no tenen treball o bé l’han perdut recentment i que necessiten l’obtenció del Graduat en Educació Secundària, per a millorar la seua posició d’entrada al mercat laboral.

Així, a més de la funció formativa i acadèmica, la funció integradora també és palesa en l’Escola d’Adults, per l’alt nombre d’alumnes amb necessitats especials, tant físiques com a psicològiques, que acudeixen a les seues aules. També destaca l’alt nombre d’alumnat estranger, matriculats, sobretot en els cursos de castellà per a immigrants i de valencià, i procedents de països tan dispars com Algèria, Argentina, Colòmbia, Bulgària, Índia, Pakistan, Nigèria o Equador, entre molts altres.

A més del treball en les aules, els alumnes de l’Escola d’Adults han realitzat diferents eixides activitats culturals, com per exemple, l’assistència al Teatre Flumen per a veure la representació de “Bodas de Sangre”, de Federico García Lorca, l’obra de teatre “Ghosts in love” i la representació de “El Lazarillo de Tormes”. A més, els alumnes de Graduat també van representar la seua pròpia obra de teatre, en anglés: “Monsters”. D’altra banda, també s’han celebrat visites guiades al Parc de la Granja, a l’Eixereta i al Parc del Mirador. I també hi ha hagut temps per a la diversió i el foment de la companyonia com el berenar de Nadal, el berenar de Falles o l’excursió de final de curs.

 

L’Escola d’Adults ja ha anunciat que el període de matrícula per al curs 2017-2018 ha quedat establert entre el 6 i el 15 de setembre, tots dos dies inclusivament. Les matrícules hauran de realitzar-se en la pròpia Escola, situada en la C/ José Carsí, 10. El telèfon de contacte per a més informació és el 96 363 81 11.