El Taller d’Ocupació Agenda 2030 III de Burjassot duu a terme diferents treballs de millora de les zones verdes i escolars del municipi

2 desembre 2024|Burjassot

L’alumnat treballador de l’especialitat de jardineria del Taller d’Ocupació Agenda 2030 III ha tingut un any d’intensa activitat en el qual, gràcies al seu treball, han millorat de manera ostensible diferents punts del municipi, mantenint-los bonics i acurats.

Un dels principals objectius dels Tallers d’Ocupació, tal com han assenyalat els seus responsables, és dur a terme treballs d’utilitat pública que beneficien directament a la ciutadania. En el cas de l’especialitat de jardineria del Taller d’Ocupació Burjassot Agenda 2030 III, les actuacions s’han centrat en la conservació, millora, revaloració i enjardinament de zones verdes i centres educatius del municipi, seguint criteris de sostenibilitat i optimització de recursos.

Quant a les zones verdes, el Parc de L’Eixereta s’ha consolidat com un dels principals espais de treball del Taller. Aquest entorn requereix labors de manteniment i control per a garantir el seu desenvolupament natural. En aquest marc, l’alumnat de jardineria ha fet tasques de neteja i eliminació d’espècies vegetals invasores, evitant que interferisquen en el creixement d’arbustos i plantes autòctones, i tasques d’automatització del sistema de reg mitjançant programadors Bluetooth controlables a distància, la qual cosa permet una gestió més eficient de la humitat i el consum d’aigua.

Així mateix, en la zona verda de la piscina municipal d’estiu s’han fet tasques de manteniment i neteja.

De la mateixa manera, s’han dut a terme iniciatives per a restablir l’equilibri natural de plagues i depredadors en zones verdes de Burjassot, mitjançant la solta supervisada d’espècies depredadores, com a part d’un enfocament respectuós amb el medi ambient per al control biològic de plagues.

El Taller, a més, també ha contribuït a millorar els espais enjardinats de diversos centres educatius, amb l’objectiu de crear entorns a l’aire lliure que promoguen el contacte habitual amb la naturalesa, milloren la qualitat educativa i afavorisquen el benestar de l’alumnat. Les accions realitzades inclouen el desbrossament i neteja de zones recreatives, la instal·lació de noves àrees enjardinades en patis escolars, la plantació d’espècies vegetals, el muntatge i instal·lació de taules de cultiu i jardineres per a horts urbans, la col·locació de bancals per a horts escolars i la instal·lació de sistemes de reg per degoteig, promovent un ús eficient de l’aigua.