L’exposició “Canvia el conte” contra les violències sexuals recorre els instituts de Burjassot

11 novembre 2021|Burjassot

Exposición Cambia el cuento

L’Ajuntament de Burjassot, des de la regidoria d’Igualtat i Feminisme que es dirigeix directament des de l’Alcaldia, contínua treballant amb la població adolescent del municipi en el foment de la igualtat de gènere, així com en la sensibilització i la prevenció contra qualsevol mena de violència masclista. Així, entre les pròximes activitats que es realitzaran en aqueix mateix sentit, una exposició juvenil per a la prevenció de les violències sexuals recorrerà, durant els mesos de novembre i desembre, diferents instituts de Burjassot. De moment ja tenen data l’IES Federica Montseny, que rebrà l’exposició del 12 al 29 de novembre i l’IES Vicent Andrés Estellés, que la rebrà del 22 de novembre al 3 de desembre.

Amb el títol “Canvia el conte”, aquesta exposició està subvencionada pel Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere i arriba a Burjassot com una nova proposta del Consistori dedicada als centres de secundària amb l’objectiu impulsar l’educació afectiva i sexual basada en el consentiment i el desig mutu com a base de les relacions saludables entre els adolescents. Així, la mostra proposa a l’alumnat un recorregut a través del coneixement dels seus propis drets, del fet de posar en pràctica relacions equitatives i del respecte a la diversitat sexual i de gènere, per a posar fi a les desigualtats de gènere i previndre així les violències sexuals.

A través de nou panells en format “roll up”, l’exposició aborda diferents temàtiques com són el guió de la por en la socialització de les xiques, el poder i saber dir NO, la violència masclista com una violència que s’aprén, el sistema sexe-gènere, les arrels de les violències masclistes, la socialització en el model de feminitat i de masculinitat o les violències sexuals i les seues tipologies, entre altres temes.

A més de l’exposició, el professorat dels centres educatius disposarà de diferents activitats didàctiques i enllaços amb una àmplia proposta de recursos de coeducació per a continuar treballant amb l’alumnat, així com una reunió a distància amb les persones que han creat la mostra, amb la finalitat d’aprofitar el material al màxim.