La festa en memòria del naixement de Vicent Andrés Estellés es tradueix en diferents activitats

16 setembre 2021|Burjassot

Expo AVIVA- Casa Cultura

La Festa Estellés a Burjassot, per a commemorar l’aniversari del naixement del poeta burjassoter, que va tindre lloc el 4 de setembre, es transformarà en setmanes de celebració. Amb l’objectiu de no interferir en l’atípic calendari faller de setembre, ha sigut aquesta mateixa setmana quan han començat els actes previstos per a la commemoració del fill predilecte de la localitat, impulsats per la regidoria de Promoció del Valencià, des d’Aviva Burjassot, que dirigeix Manuela Carrero i la regidoria de Cultura, dirigida per Javier Naharros.

Així, el vestíbul de la Casa de Cultura acull, des de dimarts passat 14 de setembre, una exposició fixa sobre el poeta cedida per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) que romandrà fins a la fi del mes i que es traslladarà, més endavant, a un altre lloc de manera definitiva, encara per determinar. D’altra banda, i com es va avançar el mes de juliol, pròximament s’inaugurarà una exposició itinerant que recorrerà tots els centres d’Ensenyament de Secundària de la localitat, des de finals de setembre i fins al mes de novembre. Amb aquesta mostra itinerant en els centres de Secundària, els departaments de Valencià: Llengua i Literatura poden aprofitar el moment en què l’exposició arribe al centre educatiu per a impartir el contingut de la seua matèria relatiu al poeta i que l’exposició puga servir com a base per a desenvolupar-ho. En aquest sentit, l’exposició constitueix una síntesi de diferents clau de la vida d’Estellés i dels elements centrals de la seua obra i es completa, a més, amb quatre dels seus poemes més destacats, que poden facilitar al professorat un treball més actiu i pràctic al voltant de la seua obra poètica.

A més d’aquestes exposicions, des d’Aviva Burjassot també està previst repartir un còmic sobre Vicent Andrés Estellés a tot l’alumnat de sisé de Primària del municipi. Finalment, per part de la regidoria de Cultura, s’està ultimant també l’organització d’un recital poètic a càrrec de “Acompasa2” que, sota el títol “Tot Estellés”, tindrà lloc en la plaça de l’Ajuntament, pròximament.