‘La gallina Cloti’ arriba a la Biblioteca Infantil per a conscienciar sobre el ‘bullying’

31 gener 2024|Burjassot

Des de 09/02/2024 fins a 09/02/2024

Les Biblioteques Municipals de Burjassot començaran les animacions lectores del febrer amb la presentació d’una nova publicació. Un conte il·lustrat molt especial ja que mostra la importància dels bons valors contra qualsevol tipus d’assetjament.

La gallina Cloti és el nom de la publicació que arriba de la mà de la burjassotera Mercedes Balaguer, editada per Apuleyo Ediciones. La presentació serà el divendres 9 de febrer a les 18.00 hores, a la Biblioteca Infantil.

Cloti és una gallina, víctima de bullying, que patix diferents formes d’assetjament, les quals li porten a patir seqüeles del maltractament psicològic i violència emocional. D’altra banda, Marcelo és el gall més admirat de la granja, però per la seua imprudència i insensatesa, també és tractat cruelment. Tota la història està carregada d’exemples sobre els bons valors: prudència, valentia, empatia, altruisme, generositat, entusiasme cap a l’estudi, perseverança…ensenyant la importància del penediment i el perdó. I, a conseqüència d’ells, el poder gaudir amb els altres de l’alegria, l’amor, l’amistat i la col·laboració social.

Mercedes Balaguer és l’autora d’esta genial publicació. Nascuda a Burjassot, Mercedes va estudiar i va treballar en la branca sanitària i, de manera paral·lela, combinava la seua afició al món de l’art, en el qual també destaca des de la seua infància. Preocupant-se constantment per aprendre diferents tècniques, amb una trajectòria reconeguda i premiada en diverses ocasions, Mercedes decidix dedicar-se més professionalment a les arts plàstiques i, el 2007, obri el seu propi taller d’art on predomina el gravat i l’estampació. Mentrestant, se sent atreta per la il·lustració de contes infantils creant i autoeditant el seu primer conte, El ratoncito Pérez y su amigo el dentista, inspirat en la seua professió d’higienista dental, motivant-li a continuar amb més idees sobre altres contes.

Així mateix també ha il·lustrat llibres d’altres autors, com ara Las aventuras de Herna, de Sonia Lluch o Eric y su familia, de Luis Moya i Denis Zamaro, entre altres.

Finalment, en el confinament de la pandèmia, madura i polix la història de La gallina Cloti amb les seues il·lustracions; història que arriba a la Biblioteca Infantil el 9 de febrer per a delit dels xiquets i xiquetes usuaris de la Biblioteca Infantil.