La Generalitat inicia la licitació de l’obra de soterrament de les vies de FGV en l’estació de l’Empalme de Burjassot

6 novembre 2018|Burjassot

Alcalde Soterrament
  • Aquesta actuació, la licitació de la qual es publicarà en els pròxims dies en el Diari Oficial de la Unió Europea, contempla una inversió de la Generalitat de més de 9,7 milions
  • La Consellera María José Salvador li ha traslladat a l’alcalde els avanços d’aquesta actuació que augmentarà la seguretat i millorarà l’entorn a l’urbanitzar els terrenys alliberats amb l’aixecament de les vies
  • L’alcalde de Burjassot, Rafa García, ha agraït l’inici de la licitació i apunta que per fi es veu feta realitat una reivindicació històrica que permetrà a l’Empalme i a Burjassot créixer com a barri i com a ciutat.

La Consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, ha anunciat hui que la Generalitat ha iniciat la licitació de l’obra de soterrament de les vies de FGV en l’estació de l’Empame de Burjassot on la Generalitat invertirà 9.682.574 euros. Així, aquesta actuació, la licitació de la qual es publicarà en els pròxims dies en el Diari Oficial de la Unió Europea, augmentarà la seguretat i millorarà l’entorn a l’urbanitzar els terrenys alliberats amb l’aixecament de les vies.

D’aquesta manera li ho ha traslladat la consellera María José Salvador a l’alcalde de Burjassot, Rafa García, en una reunió que han mantingut aquest matí per a traslladar-li “els avanços en aquesta actuació que des del primer moment ha sigut una prioritat per al govern valencià“. “Era una reivindicació històrica dels veïns de Burjassot, i la Generalitat va a complir el seu compromís per a realitzar aquesta obra que portava paralitzada des de 2011 per l’anterior govern”, ha indicat abans de recordar que “aquesta actuació s’inscriu en l’aposta del Consell per la seguretat viària i el foment del transport públic”.

“Estem molt contents i molt agraïts amb el compliment del compromís per part de la Generalitat, i de la Conselleria d’Habitatge i Obres Públiques, del President, Ximo Puig, i de la pròpia Consellera, Mª José Salvador, que han estat treballant per a desbloquejar una situació que estava ralentint aquest últim pas indispensable per a veure feta realitat la merescuda obra en el barri de l’Empalme. Hui per fi s’inicien els tràmits administratius per a la licitació d’aquesta obra imprescindible per a la vida i el desenvolupament d’aquest barri de Burjassot. Han sigut quasi set anys de paralització, que han llastrat el nostre creixement com a ciutat, sabem que aquesta inversió és molt important, quasi 10 milions d’euros, però era una necessitat i una reivindicació històrica que hui ja és una realitat imparable”, ha declarat l’alcalde de Burjassot Rafa García.

L’actuació programada consisteix fonamentalment en la connexió ferroviària de l’estació d’Empalme amb el soterrament existent i d’aquest amb la via en sentit Bétera, així com la finalització de la urbanització de superfície sobre les vies soterrades, que permetrà donar continuïtat a l’Avinguda de Burjassot de València cap al nucli urbà de Burjassot a través del carrer València, mitjançant la retirada de la via que quedarà fora de servei.

Actualment, a l’eixida de l’estació de FGV d’Empalme a Burjassot, cap a Bétera, existeix des d’abril de 2011, un tram de via que inclou un túnel de 288 metres, amb les seues rampes d’accés, amb les corresponents instal·lacions d’electrificació, senyalització i seguretat ferroviària, però no es troba en servei ja que falta executar les connexions ferroviàries del costat de l’Empalme i del costat Bétera.

A més, la infraestructura i superestructura ferroviària es completarà amb les instal·lacions d’electrificació, senyalització i seguretat ferroviària, així com la instal·lació del sistema de ventilació a l’interior del túnel existent.

Està previst que les obres, que es realitzaran sense interrompre el servei ferroviari en cap moment, tinguen una durada màxima de dihuit mesos.