La Plaça dels Furs acull la celebració de la festivitat de Sant Antoni Abat a Burjassot

14 gener 2016|Burjassot

Diumenge que ve 24 de gener serà molt especial a Burjassot, ja que els animals de companyia, els carros i les muntures eixiran al carrer en un matí en la qual ells són els protagonistes indiscutibles de la benedicció d’animals de Sant Antoni Abat.

El municipi celebrarà la tradicional benedicció d’animals a partir de les 12 hores en la Plaça dels Furs, enfront de la Parròquia de Sant Miquel Arcàngel, en un acte organitzat des de les Regidories de Benestar Animal i Sanitat, dirigides per Olga Camps, en col·laboració amb la Penya del Cavall de Burjassot. Una benedicció en la qual el Consistori col·labora d’una manera activa, disposant-ho tot per al correcte desenvolupament de la mateixa: les tanques, l’arena perquè les muntures i els carros no es rellisquen, els detalls que es lliuren, l’ordenació del trànsit amb el treball de Policia Local i Protecció Civil…i així un llarg etcètera d’accions per garantir que tot isca a la perfecció.

Després de la concentració dels veïns amb les seues mascotes en la zona del Col·legi Major Sant Joan de Ribera, en el cas de les muntures i carros en la Plaça del Pouet, s’iniciarà la desfilada dels animals de companyia per a rebre la benedicció de Sant Antón. Hàmsters, conills, gossos, gats, tortugues, cacatues, peixos, periquitos…tots rebran la benedicció del sant a més del tradicional panet de Sant Antoni, la simbòlica garrofa i una estampa commemorativa de l’acte.

Un detall que també serà lliurat a les muntures i carros que, a més, i agraint la seua participació, quan passen per segona vegada per la Plaça, rebran un xicotet detall per la seua participació. Muntures i carros seran els més esperats donada la bellesa dels cavalls i la gran força que demostren en els carros de tir que tant agraden a tots els presents.

Un dia de festa a Burjassot al qual està convidat tot el poble, tinga o no mascota; un dia festiu en el qual la tradició és la protagonista junt amb els animals de companyia.