La plantilla de la Policia Local de Burjassot es forma en RCP i en l’ús de desfibril·ladors

18 febrer 2019|Burjassot

desfibriladores PLB
desfibriladores PLB

En la presentació oficial dels nous vehicles, híbrids i elèctrics, que es van incorporar a la flota de la Policia Local de Burjassot el mes de gener passat, es van presentar també els nous desfibril·ladors amb els quals s’ha equipat a part dels cotxes patrulla de la Policia. En total, s’han adquirit tres DESA (desfibril·ladors externs semiautomàtics) portàtils.

En aquests dies, tal com es pot veure en les imatges que acompanyen aquesta informació, la plantilla de la Policia Local de Burjassot s’està formant tant en l’ús dels desfibril·ladors com en reanimació cardiopulmonar (RCP), per a donar resposta immediata en el cas de trobar-se amb una parada cardiorrespiratòria.

La reacció immediata davant una parada cardíaca és fonamental, tal com van assenyalar els formadors, i el fet que els policies es formen tant per al RCP com per a l’ús dels desfibril·ladors pot arribar a salvar una vida. L’acció dels policies que es troben davant aquesta situació és fonamental fins a l’arribada dels serveis sanitaris ja que la Policia és la primera a arribar al lloc des d’on s’ha donat l’alarma.

Els DESA diagnostiquen i tracten la parada cardiorrespiratòria quan es deu a la fibril·lació ventricular (en la qual el cor té activitat elèctrica però no efectivitat mecànica) o a una taquicàrdia ventricular sense pols (en la qual hi ha activitat elèctrica però el bombament sanguini és ineficaç). Els DESA restableixen un ritme cardíac efectiu elèctrica i mecànicament.