La Policia Local de Burjassot deté ‘in fraganti’ a un presumpte piròman de contenidors

27 setembre 2023|Burjassot

policia 2
policia burjassot

La Policia Local de l’Ajuntament de Burjassot ha detés, en la matinada de hui (27-09-2023) en la localitat a un individu en el moment en què estava introduïnt una torxa encesa en un contenidor de paper i cartó. Des de fa mesos, la Policia Local mantenia un dispositiu especial per a localitzar al presumpte piròman que havia actuat en diferents contenidors de diferents ubicacions del municipi, provocant danys en el mobiliari urbà i en els vehicles aparcats en els voltants dels contenidors cremats, generant també alerta social en les persones que viuen a prop i risc per a les vivendes properes.

Amb la finalitat d’identificar a l’autor dels fets delictius, la Policia Local havia instal·lat punts de control en vehicles camuflats en la zona en la qual havien aparegut contenidors afectats amb major assiduïtat i ha realitzat identificacions i controls aleatoris a vianants i a vehicles que circulaven en horari nocturn o amb actitud sospitosa prop d’aquests contenidors.

El resultat de l’operatiu especial ha suposat la detenció de l’home just en el moment en què procedia a introduir una torxa encesa en el punt vigilat i haurà de respondre pels fets que se li imputen.

La crema de contenidors de residus urbans és un acte vandàlic que comporta una alarma social entre els veïns, especialment, perquè el foc sol portar amb si importants danys en vehicles estacionats en les proximitats i també en els habitatges confrontants. Perseguir aquest tipus de delicte és complicat per la falta de testimonis i condemnar-ho també per, en moltes ocasions, la inconsistència de les proves, però, en aquest cas, el pressumpte piròman ha sigut detingut i identificat en el moment del fet delictiu. Cal concretar que el Codi Penal castiga amb un màxim de 3 anys de presó el delicte de danys, si bé la pena pot ser superior si el jutjador considera que el ben afectat és públic.