La Policia Local de Burjassot es forma per a impartir classes en els centres escolars

18 novembre 2015|Burjassot

Si per alguna cosa destaca la plantilla de la Policia Local de Burjassot, a més de pel seu treball diari per a garantir la seguretat en el municipi, és per la seua contínua formació per donar el millor servei, en totes les seues àrees d’actuació, als ciutadans de Burjassot.

Per açò, en aquestes setmanes, els agents i comandaments de la Policia Local, dirigits des de la Regidoria de Policia i Seguretat Ciutadana, per Manuel Pérez Menero, s’estan formant per a, pensant en les classes que imparteixen en els centres educatius del municipi, ja siga d’educació vial, productes pirotècnics o perills d’internet, entre unes altres, estar totalment capacitats per al desenvolupament de les classes i acostar encara més si cap la relació amb els col·legis i la pròpia Policia Local.

La Policia Local està realitzant el curs del Pla Director de Convivència i Seguretat en Centres Educatius organitzat per l’Institut Valencià de Seguretat Pública (IVASPE). És el primer dels cursos d’aquest tipus que realitza l’IVASPE, en comprovar que els centres escolars, cada vegada més, sol·liciten la presència de la policia en les aules, per a explicar aquests temes, tal com succeeix a Burjassot on la seua Policia Local és l’encarregada d’impartir les classes en els centres.

El curs, en el qual hi ha membres de la Policia Local de diferents municipis, Policia Nacional i Guàrdia Civil, té com a objectius, entre uns altres, conéixer la didàctica com a disciplina pedagògica i les competències docents associades, dissenyar unitats de programació didàctica, potenciar i millorar la imatge que projecta la policia local al ciutadà o analitzar i comprendre els principals factors i riscs que concorren en les temàtiques del Pla Director.

El curs s’està desenvolupant en diferents sessions de treball en les quals tracten temes com el ciberbullying, el consum de drogues o la violència de gènere. La clausura del mateix serà el pròxim 1 de desembre amb la resolució d’un cas pràctic.