La Policia Local de Burjassot incrementa la vigilància en els comerços davant la campanya nadalenca

14 desembre 2018|Burjassot

Policía Local

Amb motiu de la campanya nadalenca, la Unitat de Proximitat de la Policia Local de Burjassot, ha incrementat la vigilància en els comerços del municipi dins de la campanya “Comerç segur per Nadal”. A més, des de la Unitat, s’estan repartint tríptics informatius als comerciants perquè les compres es desenvolupen amb normalitat tant per a ells com per a les veïnes i els veïns que realitzen les seues compres.

La campanya pretén facilitar la comunicació i la coordinació entre els diferents operadors comercials i la Policia Local davant l’increment de l’afluència de persones en els locals durant les pròximes festes nadalenques, a fi de previndre possibles delictes i reduir el temps de reacció en cas de produir-se.

Així, en el cas dels compradors, la Policia Local recomana no deixar les compres a la vista en el vehicle, tindre molta precaució si les compres es realitzen amb xiquets perquè no es despisten en el cas de molta afluència de persones, posar atenció als bitllets falsos, tancar bé les bosses i mantindre-les vigilades, evitar portar objectes de valor que puguen ser sostrets, no portar tots els diners junts i evitar traure diners de caixers solitaris. Així mateix, es recomana, en el cas de les compres en línia, fer-lo en pàgines segures i no facilitar dades personals o bancàries innecessàries ni contrasenyes.

En el cas dels comerciants, tal com s’ha assenyalat, se’ls està fent lliurament d’un tríptic amb els telèfons d’emergència als quals han de cridar en el cas de adonar-se’n de qualsevol tipus de problema en el seu establiment i amb consells que han d’aplicar tant durant la seua activitat comercial com amb les targetes de crèdit o els diners en efectiu que els donen per a pagar les compres. D’igual manera, des de Policia Local, també es realitzen diferents recomanacions respecte a la seguretat en cadascun dels negocis.

No acumular diners en les caixes registradores, instal·lar xips de seguretat en els productes, tancar al migdia com si es tractara de la fi de la jornada, portar el control de claus del negoci o bé comprovar de manera rigorosa les targetes de crèdit/dèbit o els bitllets amb els quals s’abonen els comptes, són alguns dels consells que estan remarcant als comerciants.

Aquests consells poden consultar-se també en la web municipal, www.burjassot.org.