La Policia Local de Burjassot inicia una campanya informativa i de control del registre d’adn caní

16 gener 2024|Burjassot

La implantació a Burjassot del cens caní per ADN ja està vigent. Per este motiu, i continuant amb el desenvolupament d’este projecte, la Policia Local de Burjassot iniciarà una campanya informativa i, alhora, de control de registre de l’adn caní, per a comprovar que els amos dels cans han realitzat la inscripció en el cens.

La Regidoria de Benestar Animal, dirigida per Juan Manuel Hernando Cebriá, recorda que la identificació dels cans és obligatòria en el municipi. Esta identificació permet, a més d’evitar comportaments poc cívics per part dels propietaris dels animals, augmentar la seua seguretat davant l’abandó, garantir el seu benestar i millorar la convivència entre la ciutadania i les mascotes del municipi.

Tal com recull l’Ordenança Municipal de tinença d’Animals, l’incompliment de la identificació dels gossos mitjançant l’ADN comporta una sanció, amb una quantia mínima de 600€. La Policia Local posarà l’accent en l’obligatorietat de la inscripció de les mascotes i en la importància de la mateixa per a garantir la convivència en el municipi.

A més, en el cas que les propietàries o els propietaris siguen reincidents, és a dir, que se’ls haja informat ja en alguna ocasió sobre la necessitat de la inscripció del seu animal i no l’hagen duta a terme, des de la Policia Local s’expedirà la consegüent sanció.

Tota la informació sobre el projecte pot consultar-se en https://www.burjassot.org/adncanino/, web molt intuïtiva en la qual es pot fer la inscripció per a la prova del genotipat o, en el cas de pèrdua de la xapa d’ADN, demanar un duplicat.