La Policia Local de Burjassot presenta la seua nova flota de huit vehicles elèctrics i híbrids

10 gener 2019|Burjassot

PLB- Nuevos vehículos
PLB Nuevos coches
PLB Nuevos coches

Aquest matí (10-01-2019), en la Plaça d’Emilio Castelar, l’Equip de Govern, encapçalat per l’alcalde, Rafa García i acompanyat del regidor de Policia i Seguretat Ciutadana, Manuel Pérez Menero i del regidor de Promoció Econòmica, Roc Senent, ha presentat la nova flota de vehicles de la Policia Local de Burjassot. Una bona representació de la plantilla d’agents i oficials, encapçalats pel Comissari Cap de la PLB, Javier Collado, han protagonitzat també la presentació oficial dels nous vehicles destinats a la seguretat municipal.

La nova flota consta de quatre cotxes patrulla híbrids i de quatre motocicletes elèctriques. Així, les noves motocicletes, que seran utilitzades principalment per la Unitat de Barri, són marca Zero, model DS/R. La vida útil del seu bateria és major a les 1750 càrregues completes. La seua autonomia és de 263km, arribant a ser de 320km amb el Power Tank de 3,3kWh. De fet, amb l’aposta per aquestes noves motocicletes de càrrega elèctrica, Burjassot es converteix en municipi pioner en l’adquisició d’aquest tipus de vehicles amb un quilometratge tan elevat d’autonomia.

Per part seua, també s’han adquirit dos vehicles patrulla, tipus turisme KIA NIRO de tipus híbrid i dos vehicles TOYOTA PRIUS PLUS, també híbrids, amb kit per a transport de detinguts.

Amb aquestes adquisicions, l’Ajuntament aposta per invertir en la preservació del medi ambient, al mateix temps que inverteix a optimitzar l’atenció a la ciutadania en matèria de seguretat ja que, comptar amb una bona flota de vehicles, és vital per al servei que la Policia Local presta diàriament a la població.

En paraules de l’alcalde, “per fi disposem d’aquests nous vehicles, perfectament equipats i sostenibles que se sumen a l’excel·lent capital humà de què disposem en la Policia Local de Burjassot. Per a exercir un bon treball és fonamental disposar d’unes bones eines i, en el cas dels agents de la Policia Local, la mobilitat és d’una importància cabdal. I a més, per operativitat, economia i respecte al medi ambient, hem apostat per models híbrids i totalment elèctrics, en el cas de les motocicletes”.

El cotxe híbrid, o vehicle elèctric híbrid, utilitza alternativament una bateria elèctrica i un motor de combustió. La característica essencial és que l’energia cinètica que provoca el motor de combustió també alimenta la bateria quan frena, de manera que es redueix substancialment el consum de combustible i la contaminació. “És per aquest motiu – destaca l’Alcalde- pel que es consideren idonis per al servei en el nostre municipi, donat el seu traçat essencialment urbà”.

En la mateixa línia, les motocicletes elèctriques exerceixen una nul·la intromissió sonora i mediambiental en zones urbanes i verdes, per la qual cosa poden ser usades fins i tot en recintes tancats. Avantatgen a les de gasolina tant en la seua simplicitat mecànica per eliminar el desgast de peces de fricció, embragatges, etc… i per tant la reducció del nombre d’avaries, com en els seus consums, que són inferiors a un euro als 100 quilòmetres, amb zero emissions a l’atmosfera i total respecte pel medi ambient i per la salut de la població.