La Policia Local de Burjassot realitza un total de 4.529 accions relacionades amb la crisi de la COVID-19

4 febrer 2021|Burjassot

Policía Local Burjassot actuaciones

Des que el passat 14 de març, el Govern d’Espanya declarara l’estat d’alarma a causa de la crisi sanitària generada per l’expansió de coronavirus, un elevat percentatge de les accions de la Policia Local de Burjassot han estat orientades a la vela per al compliment, per part de la ciutadania, de totes les mesures i restriccions que han anat aprovant les diferents administracions competents.

L’alcalde de Burjassot, Rafa García, en contacte constant el Comissari Principal Cap de la Policia Local, Javier Collado, ha declarat que “en primer lloc, agraïsc el comportament exemplar de la gran majoria de la població que, al llarg de tot l’any, ha complit rigorosament amb la normativa i ha exercit en tot moment la responsabilitat individual, essencial per a eixir d’aquesta crisi. No obstant això, els agents de la Policia Local han hagut d’intervindre sobre aquells i aquelles que no han complit la norma perquè així ha de ser, al mateix temps que felicite a tota la plantilla per la particular gestió que ha fet, des de les seues competències, en aquesta crisi ja que, a més de les denúncies i sancions quan ha tocat, els nostres agents també han fet una importantíssima labor tant en accions d’informació i comunicació, control i, fins i tot, d’índole sanitària”.

Quasi un any després de l’esclat de la pandèmia i de la declaració de l’estat d’alarma, la Policia Local de Burjassot ha comptabilitzat un total de 4.529 accions relacionades amb el compliment de les mesures en l’àmbit local. Així, amb dades de 2020, es van cursar 1.800 sancions per estada en horaris no permesos en la via pública, mentre que 1.717 denúncies es van cursar per un ús inadequat o no ús de la mascareta obligatòria. A més, els agents de la PLB van intervindre en 11 reunions socials no permeses i van realitzar un total de 268 accions relacionades amb controls de la mobilitat de vehicles i persones relacionats amb la restricció d’horaris i perimetrajes territorials. A més de tot això, la plantilla de la PLB va realitzar un total de 351 accions d’informació i comunicació a la ciutadania, relacionades amb la situació generada per la pandèmia i va executar també fins a 28 serveis de caràcter sanitari, relacionats també amb la COVID 19.

En el que porta en curs el 2021, la Policia ja ha registrat 354 accions relacionades amb la pandèmia, de les quals destaca les 161 denúncies per estada no permesa en la via pública, les 153 sancions per ús indegut de la mascareta i 9 intervencions a reunions socials no permeses.