La Policia Local de Burjassot salva la vida d’un home gràcies a l’ús del desfibril·lador del cotxe patrulla

1 abril 2019|Burjassot

Desfibrilador

Era una emergència, estava en suspens la vida d’un home jove, i la ràpida actuació de la Policia Local de Burjassot va fer que se salvara.

Divendres passat, després de rebre una telefonada d’avís del 112, en la qual s’informava la Policia Local que un home, d’uns 40 anys, estava a l’interior d’un vehicle amb una possible parada cardíaca, la patrulla es va desplaçar amb la major rapidesa al lloc dels fets, amb un dels vehicles de la nova flota dotats del desfibril·lador DESA (desfibril·ladors externs semiautomàtics) portàtils.

Una vegada en el lloc, els agents van comprovar que es tractava, efectivament, d’una parada cardíaca i van començar a realitzar-li la reanimació cardiopulmonar amb el desfibril·lador. Van aconseguir recuperar les constants vitals del malalt, que va ser posteriorment traslladat a un centre hospitalari per a continuar sent tractat. La vida de l’home que es troba estable, tal com han informat des de Policia Local que ha rebut l’agraïment en persona de la família de l’home, ja que s’han desplaçat aquest matí a la comissaria de la Policia Local per a informar del seu actual estat i donar-los les gràcies.

Poder comptar en els nous vehicles policials amb els desfibril·ladors és de vital importància ja que, en nombroses ocasions, són els agents municipals els primers a arribar al lloc d’un accident, un sinistre o una alarma per malaltia, com ha sigut el cas. Agents que es formaven en el seu ús el mes de febrer passat i que han pogut salvar una vida gràcies a aquesta formació i a la seua rapidesa en l’actuació.