La pólvora inunda els carrers de Burjassot dins de les seues festes patronals

30 juliol 2015|Burjassot

Com tots els anys, la pólvora no podia faltar a Burjassot dins de les seues festes patronals en honor a Sant Roc. El 14 d’agost serà el dia en el qual, al costat del V Concurs de Mascletades nocturnes Ciutat de Burjassot, tot el municipi faça olor de pólvora; jornada en la qual no faltarà la presència del regidor de Festes, Manuel Pérez Menero, i de la Clavaria de Sant Roc 2015, capitanejada per Enrique Fernández Pareja.

El Dia de la Pólvora arrancarà a les 20.00 h en l’Ermita de Sant Roc amb la benedicció de les canyes dels xiquets i les xiquetes que, a continuació, participaran en la baixada i en la rodà infantil de Sant Roc i finalitzant en la parròquia Sant Miquel Arcàngel. Abans d’arribar a la seua destinació, la Plaça de l’Ajuntament serà també testimoni d’aquest tradicional, especial i emotiu acte en què els més menuts mostres la seua devoció al sant.

Tan sol unes hores més tard, a les 23.00 h començarà el V Concurs de Mascletades nocturnes Ciutat de Burjassot amb la concentració dels Clavaris en la Plaça de l’Ajuntament que, acompanyats de l’Agrupació Musical Los Silos, es dirigiran en primer lloc a la rotonda del Centre Socioeducatiu Díaz Pintado on, a les 00.00 h la primera de les pirotècnies il·luminarà el cel de Burjassot omplint-ho de llum i color. Més tard, sobre les 00.45 h serà el torn de la segona pirotècnia, que farà el propi en l’aparcament de Les Palmeres. Sens dubte, dues pirotècnies que aconseguiran deixar tots els veïns del municipi amb la boca oberta i que dificultaran el treball dels jutges del concurs. Enguany, les pirotècnies encarregades de disparar en el concurs seran la Pirotècnia Gironina i la Pirotècnia Global Foc SL.

Per posar fi a la nit, sobre la 01.30 h, la Penya El Coet de Burjassot serà l’encarregada de la Gran Coetà en la qual pólvora i bellesa es conjuminaran una vegada més per deixar sense paraules tots els veïns del municipi davant l’espectacle preparat per la Penya.