La Protectora d’Animals de Burjassot va tancar 2018 gestionant l’adopció de més de 150 animals

28 gener 2019|Burjassot

SPAB

Al llarg de 2018, un total de 149 animals, entre gossos i gats, van tindre la sort de trobar una llar a Burjassot. Però en aquesta ocasió, la sort té nom i es diu Societat Protectora d’Animals de Burjassot (SPAB). La seua labor envers els animals abandonats i/o maltractats en el municipi, i el seu compromís incansable envers el seu benestar, han propiciat que un total de 45 gossos i 104 gats, hagen passat del carrer, l’abandó o l’espera, a tindre una llar on els seus amos els proporcionen tot allò que qualsevol animal necessita per a viure dignament, com és un sostre, menjar i beguda, cures i atenció veterinària i benestar general.

A més de gossos i gats, l’SPAB també s’ha fet càrrec i ha facilitat l’adopció d’altres animals que no apareixen en aquest recompte. Per exemple, enguany han aparegut un parell de hámsters, un ànec, un conill i nombrosos ocells. Aquests últims, si són autòctons van al centre ornitològic del Saler, on es fan càrrec d’ells. Si no són autòctons, com no poden deixar-se en la naturalesa, se’ls queda alguna persona per a cuidar-los i que no siguen sacrificats.

També destaca, com a dada positiva, les 25 cases d’acolliment que s’han gestionat al llarg de l’any. D’aquestes cases d’acolliment, algunes que es convertiran en adopció definitiva, encara que en aquests moments, les persones estiguen en període de prova perquè estan coneixent a l’animal o perquè es tracta de casos especials. També hi ha acolliments indefinits d’animals que és molt difícil que isquen adoptats i que, perquè no es queden tancats en la instal·lació de la Protectora, es donen en acolliment indefinit fins que aquests animals moren o troben la seua llar definitiva. Mentre això succeeix, se’ls proporciona una vida el més digna possible.

Al llarg del passat any, l’SPAB també va fer una gran labor rescatant a animals que es trobaven en una situació de perill, amb un total de 92 rescats executats, de gats, la majoria de les ocasions i, en alguns casos, amb la col·laboració de la Policia Local de Burjassot. Fins i tot, al setembre, es va precisar la col·laboració dels Bombers, per al rescat d’un gat que s’havia ficat en un motor de cotxe i que va tindre un final feliç.

Tot aquest treball pel benestar dels animals a Burjassot és possible gràcies als més de 45 voluntaris i voluntàries que formen l’SPAB, als col·laboradors habituals amb la Protectora i als més de 150 socis i sòcies amb què compta l’entitat, en l’actualitat. A més, existeixen les donacions esporàdiques i els apadrinaments i, algunes cadenes de supermercats, com és el cas de Consum, col·laboren amb recollides solidàries d’alimentació i productes d’higiene i neteja en botigues. Per part seua, i per a continuar recollint uns fons necessaris i sempre escassos, l’SPAB organitza periòdicament rastells solidaris i jornades animalistes, que compten amb el suport i la col·laboració de la regidoria de Benestar Animal, que dirigeix la regidora Olga Camps Contreras.

Com a situació curiosa, esdevinguda durant el passat 2018, l’SPAB va retornar al seu amo una serp “falsa coral” que se li havia escapat i que caminava solta per María Ros. Quant al treball de voluntariat, des de l’SPAB es deixa clar que ningú cobra per la seua labor en la Protectora, la qual cosa és important “perquè no ens allunyem mai de l’objectiu a perseguir i cadascun aporta el que pot i en la mesura que pot. Hi ha temporades més complicades que unes altres però, en general, sempre hem aconseguit tirar endavant treballant d’aquesta forma”.

Les persones que desitgen convertir-se en sòcies de l’SPAB, realitzar una col·laboració o donació, convertir-se a casa d’acolliment o bé estiguen pensant a adoptar un gos o un gat, poden posar-se en contacte amb l’SPAB a través del seu web, www.protectoraburjassot.com o a través de les seues xarxes socials.