La regidora de Benestar Animal de l’Ajuntament de Burjassot és vocal segona en la Secció de Dret Animal de l’ICAV

4 juliol 2016|Burjassot

La regidora de Benestar Animal de l’Ajuntament de Burjassot, Olga Camps, advocada i membre de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de València (ICAV), és ja oficialment, des del dia 29 de juny de 2016, la vocal núm. 2 de la Comissió Executiva de la Secció de Dret Animal d’aquesta entitat, una secció recentment creada en el si del Col·legi d’Advocats i Advocades valencians, amb l’objectiu d’informar a col·legiats i ciutadans, formar a professionals o persones interessades i denunciar casos relacionats amb el maltractament i els drets dels animals. No hi ha hagut necessitat de procedir a un procés d’eleccions posat que la llista ha sigut consensuada i tan sols hi havia una candidatura.

El passat mes de maig, l’ICAV va crear la Secció de Dret dels animals, després que la seua creació s’aprovara en l’última sessió de Junta de Govern, el passat 28 d’abril. Aquesta decisió es va adoptar arran de l’àmplia demanda de professionals del Dret en aquesta branca especialitzada de l’advocacia en l’atenció civil, penal i administrativa de la defensa i benestar dels animals. En aquest sentit, el Col·legi ha volgut donar resposta a una demanda dels seus col·legiats i, al mateix temps, adherir-se a les noves necessitats que sorgeixen, cada vegada, amb més força, en l’àmbit de la citada especialitat.

La presidenta de la Secció, Amparo Requena Marqués, advocada i activista des de fa més de 25 anys en defensa dels drets dels animals, ha format un equip d’excel·lents professionals del dret, tots vinculats al món de la defensa dels animals, per a poder treballar en equip i aconseguir avanços legislatius en aquesta matèria tan sensible.

En paraules d’Olga Camps, “el meu objectiu en accedir a aquest càrrec és similar al que exercisc estant al capdavant de la nova regidoria de Benestar Animal, i és treballar des d’aquesta nova plataforma que m’ofereix l’ICAV per a seguir cobrint les necessitats que s’estan creant en matèria de Dret animal i que arrepleguen la sensibilitat de la ciutadania cap a la protecció dels éssers que senten. Ho faré com a regidora del meu municipi i ho faré com a advocada professional en aquesta matèria. Estar amb més companys i companyes advocades amb els quals vaig a treballar en equip, em dóna una seguretat molt gran perquè a València cap cas de maltractament o abandó quede impune, i perquè puguem influenciar en el legislador valencià i poder ajudar a crear normes proteccionistes i que garantisquen els drets dels animals”.