La regidora de Benestar Social i Igualtat, Lluna Àrias, es reuneix amb APNADAH per a estudiar vies de col·laboració en la sensibilització front al TDAH

17 novembre 2016|Burjassot

La regidora responsable de l’Àrea de Benestar Social i Igualtat de l’Ajuntament de Burjassot, Lluna Àrias, s’ha reunit amb l’Associació de Pares per a Xiquets i Adolescents amb Dèficit d’Atenció i Hiperactivitat (APNADAH) per a estudiar vies de col·laboració en la sensibilització front al Trastorn per Dèficit d’Atenció i Hiperactivitat (TDAH). La citada associació està duent a terme una campanya per a donar a conèixer aquest trastorn al professorat i alumnat dels centres educatius, a través de diferents xerrades informatives.

Lluna Àrias s’ha reunit amb la coordinadora de taules informatives i divulgació de l’APNADAH Cristina Bordes, amb l’objectiu de cercar possibles vies de col·laboració entre l’Ajuntament de Burjassot i l’entitat en les accions de sensibilització que aquesta realitza.

En concret, l’associació va a proposar a l’Ajuntament que estudie impulsar la participació dels centres escolars de Burjassot en el projecte 360º, un projecte innovador de voluntariat socioeducatiu que té com a objectiu combatre situacions d’exclusió en l’aula, augmentar l’autoestima de l’alumnat amb TDAH i millorar els seus resultats acadèmics. La iniciativa contempla xerrades i accions de formació al professorat i sensibilització a pares i mares i a l’alumnat, a través de col·laboracions amb les AMPA.

La Regidora Lluna Àrias, ha assegurat sentir-se “molt agraïda a APNADAH”, que va ser qui va demanar reunir-se amb ella per a plantejar-li la possible col·laboració. “El TDAH és un trastorn encara hui desconegut per a molts pares, mares i persones educadores, de manera que saber identificar-lo, entendre’l, és fonamental perquè les xiquetes i els xiquets que ho pateixen no siguen etiquetats com a mandrosos, maleducats o capritxosos. Amb aquesta col·laboració, esperem posar el nostre gra d’arena“.

D’altra banda, la representant d’APNADAH també ha informat a la regidora de la jornada prevista per a dissabte que ve 26 de novembre, conduïda pel psicòleg especialista en TDAH, Javier Estévez, en la qual abordaran diverses qüestions relacionades amb aquest trastorn. Tota la informació es pot consultar en la web de l’entitat, www.apnadah.org.