La Regidoria d’Educació dóna a conéixer els resultats del Taller d’Educació Alimentària realitzat en diversos centres educatius de Burjassot

20 juny 2016|Burjassot

Durant el present curs escolar, la Regidoria d’Educació, que dirigeix Laura Espinosa, ha desenvolupat un taller d’Educació Alimentària, impartit per la nutricionista Sandra Amores i dirigit als alumnes de 1r i 4t d’ESO de diversos centres educatius de Burjassot, com són l’IES Comarcal, l’IES Federica Montseny, l’IES Vicent Andrés Estellés, la Fontaine i Juan XXIII. Al llarg de les sessions, es va abordar especialment la importància de l’alimentació i la hidratació relacionada amb la pràctica esportiva.

Durant les primeres sessions del taller, 340 alumnes van realitzar una enquesta sobre els seus propis hàbits esportius, sent preguntats per la seua pràctica habitual o no d’activitat física, les hores dedicades a l’esport al llarg de la setmana, el tipus d’activitat esportiva exercida, l’opció d’hidratació abans, durant i després de fer esport, així com el tipus d’alimentació abans i després de l’activitat física.

De l’anàlisi de les dades de l’enquesta, s’han obtingut resultats molt satisfactoris quant a la relació de l’alumnat amb l’esport i l’alimentació. Dels 340 alumnes enquestats, el 89% practica activitat física durant la setmana fora de l’horari escolar, és a dir, en el seu temps lliure. El 33,8% practica esport menys de 3 hores a la setmana, el 22% de 3 a 5 hores setmanals i el 12,2% el practica més de 5 hores setmanals.

Comparant els resultats per sexes, és el gènere femení qui dedica més temps lliure a la pràctica esportiva, una dada que trenca la fins ara tendència habitual que, els xics, durant l’adolescència, fan més exercici físic en el seu temps d’oci que les xiques de la seua mateixa edat. Entre les disciplines esportives més practicades estan el futbol, la natació i el running, seguits pel ball i el ciclisme. Els xics segueixen preferint el futbol com a esport, mentre que les xiques es decanten per la natació i el running.

Quant als hàbits d’hidratació, l’aigua és l’elecció majoritària tant per a abans (77,8%) com per a durant (68%) i després de les sessions esportives (65,3%). Únicament el 22% dels alumnes enquestats tria una beguda isotònica, després de finalitzar l’exercici físic. Quant a l’elecció d’aliments abans de començar, la fruita és la favorita en un 40,6% dels casos, seguit del pa i els làctics.