La SPAB clama pel no abandó d’animals amb l’arribada de l’estiu i les vacances

16 juny 2022|Burjassot

SPAB- No al abandono verano 2022

Ell mai ho faria. La frase ja té els seus anys, però continua funcionant amb força per la veritat que tanquen aqueixes quatre paraules. Els gossos, o els gats, mai abandonarien als seus amos per voluntat pròpia. És per això que la Societat Protectora d’Animals de Burjassot (SPAB) ha iniciat, com cada any, amb l’estiu i les vacances molt a la vora, una campanya contra l’abandó de les mascotes i sobre la tinença responsable dels animals domèstics.

La SPAB, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Burjassot des de la regidoria de Benestar Animal que dirigeix Juan Manuel Hernando, vol sensibilitzar a la població en el fet que “sempre hi ha opcions i alternatives per a fer-nos càrrec de les nostres mascotes i que, el fet d’eixir de vacances ni cap altra circumstància, pot ser motiu per a deixar al nostre animal al carrer”. Residències per a animals, destinacions pet friendly, on les mascotes són ben rebudes, o deixar a l’animal a casa amb vigilància periòdica de familiars, amics o empreses que es dediquen a això, són eines que qualsevol amo o propietària d’un animal ha de contemplar, però mai l’abandó, perquè els animals no són joguets ni andròmines. Són éssers vius que tenen dret a una vida digna i a una cura per part dels amos durant tota la seua vida”.

Segons l’estudi “El mai el faria” de la Fundació Affinity sobre l’abandó, la pèrdua i l’adopció d’animals de companyia a Espanya, en 2020 van ser recollits del carrer 286.153 gossos i gats.