La SPAB organitza un curs sobre etologia felina

4 novembre 2021|Burjassot

Des de 13/11/2021 fins a 13/11/2021

SPAB Curso etología felina 13-11-2021

La Societat Protectora d’Animals de Burjassot (SPAB) ha organitzat una cita interessant per als amants dels gats i, especialment, per a les persones que conviuen amb aquests animals tan peculiars i desitgen precisament optimitzar la convivència amb ells i el seu benestar. Es tracta d’un curs sobre etologia felina que tindrà lloc, a la Casa de Cultura del municipi, dissabte que ve 13 de novembre, a partir de les 18h.

El curs estarà impartit per Marta Olivares, de MOF Etologia Felina i té un preu de 15 euros. El curs és solidari i, per tant, els beneficis aniran destinats a la cura dels animals en estat d’abandó que actualment estan a càrrec de la SPAB. Les persones que desitgen assistir al curs, poden realitzar les seues inscripcions, via Whatsapp, en el telèfon 655 68 58 59. El pagament es podrà realitzar presencialment, abans de l’inici del curs aqueix mateix dia o bé a través de transferència bancària en el compte ES43 3058 2204 3227 2060 1718.

Entre els temes que s’abordaran, destaquen continguts importants en la convivència amb un gat, una gata o amb diversos com és són el llenguatge felí, eines per a decidir quin tipus de gat és l’ideal per a cada persona, el moment d’arribar a casa i adaptar-se a la llar, la millora de la convivència o la resolució dels conflictes.

Segons Marta Olivares, fundadora i directora de MOF Etologia felina, “l’aparició de problemes de comportament són evitables en molts casos si es realitza un bon maneig de la situació i es cobreixen les necessitats del gat. Per tant, no tingueu por d’aprendre més i sobretot no us oblideu de gaudir al costat dels vostres companys felins”.

L’etologia és la branca de la biologia que estudia el comportament dels animals, ja siga en el seu medi natural o en captivitat, encara que són més comunes els estudis de camp que els de laboratori. L’objectiu de l’etologia és investigar com els animals es relacionen amb el seu entorn, particularment en aspectes com l’aparellament, l’agressivitat, la socialització, l’evolució de la seua conducta en el temps o la convivència amb éssers humans, entre altres. El que busca l’etologia és identificar si el comportament de l’animal es deu a un factor intern, potser genètic, o a una resposta apresa com a resultat de la interacció amb el medi ambient.