La Turia torna a Burjassot per celebrar la XXIV Gala dels Premis de la Cartellera valenciana

30 juny 2015|Burjassot

Burjassot tornarà a ser l’epicentre de la cultura valenciana amb la celebració, dissabte que ve 4 de juliol en l’Auditori de la Casa de Cultura, de la Gala de lliurament dels Premis Turia. La veterana, sempre àcida i reivindicativa cartellera valenciana, que en 2015 compleix 51 primaveres, aconsegueix la XXIV edició d’aquests guardons que, simbolitzats amb el mític Falcó Maltés, premien els més destacats de la cultura, el cinema, la política i el gran ventall de les Arts, amb majúscules. Un any més, la Cartellera Turia ha confiat en l’Institut Municipal de Cultura i Joventut de Burjassot per a celebrar aquesta vetlada protagonitzada per grans noms del cinema, el teatre, la gastronomia, la societat civil valenciana, etc. A més, enguany, el municipi de Burjassot i, més concretament, el seu monument més emblemàtic, Les Sitges, rebrà el Premi per a la Conservació del Patrimoni Històric.

La Gala dels XXIV de la Cartellera Turia començarà a les 21.45 h. El preu de les entrades per gaudir de la mateixa és de 8 euros i ja es poden adquirir, tant en la Casa de Cultura, com en Instant Ticket.

Quant a la relació de premiats, el Seté Art copa, com sempre en La Turia, la major part de “falcons”. Entre els més rellevants, el premi a la Millor Pel·lícula Espanyola és per a “La isla mínima”, d’Alberto Rodríguez. El Premi Especial Turia és per a “El niño”, de Daniel Monzó i també per a “Felices 140”, de Gracia Querejeta. Ramón Barea s’emporta el Falcó al Millor Actor Espanyol per la seua interpretació en “Negociador”, de Borja Cobeaga, mentre que el Premi a la Millor Actriu Espanyola és per a Macarena Gómez per “Musarañas”. En una nit en la qual La Turia rendirà el seu homenatge a tota una trajectòria a dos grans de l’escena espanyola, Álvaro de Luna i José Manuel Cervino, destaca també el Premi a la Millor contribució en Mitjans de comunicació que, en 2015, és per a la periodista i reportera burjassotera, Yolanda Álvarez, ex corresponsal a Gaza per a RTVE.

En la branca del teatre, el Falcó Maltés a la Millor contribució teatral és per al Festival MIM de Sueca que enguany celebra el seu XXV aniversari. La Fira de Llibre de València que, en 2015, ha complit 50 anys, rebrà el Premi a la Millor Contribució Cultural, mentre que el característic premi de la Turia, l’Ou de Colón, és per a la Revista MONGOLIA.

Tota la relació de premiats pot consultar-se en la recentment estrenada web de la Cartellera Turia: http://www.carteleraturia.com/.

Com cada any, la Gala dels Turia ve acompanyada d’espectacle. A més dels presentadors de la mateixa- enguany, Arturo Blay i Amadeo Salvador, reconeguts periodistes i conductors del programa radiofònic de la Cadena Ser, “Locos por Valencia”- no podia faltar un clàssic d’aquesta nit. Des d’Alcoi i disposat, com sempre a no deixar canya dreta, Xavi Castillo repassarà, amb el seu inconfusible estil, tots els últims esdeveniments de l’actualitat valenciana. I de l’humor a la música. De la riallada unànime que arrancarà Xavi Castillo a la música d’una altra artista que no necessita presentació: Sole Giménez (Premi Turia 2015 a la millor contribució musical) actuarà en companyia de la Sedajazz, una banda imprescindible en el panorama jazzístic valencià.