La Unitat d’Igualtat ‘Espai Dona’ posa en marxa el Taller d’apoderament ‘Flors de Lotus’

25 abril 2023|Burjassot

taller Flores de loto

La regidoria d’Igualtat i Feminisme de l’Ajuntament de Burjassot, dirigida des de l’Alcaldia, a través de la Unitat d’Igualtat ‘Espai Dona’, posa en marxa, dijous que ve 27 d’abril, un taller d’intervenció psicològica, inserció social i apoderament amb diferents grups de dones que han sigut o son usuàries d’aquest servei.

Amb el nom ‘Flors de lotus’, aquest nou projecte naix de la inquietud de les pròpies dones que han sigut o són usuàries de la Unitat d’Igualtat ‘Espai Dona’. El nom del projecte fa referència, de manera simbòlica, a la fortalesa i capacitat de resistència que té la llavor de la flor de lotus, capaç d’aguantar fins a 30 segles abans de florir, sense perdre la seua fertilitat.

Generar apoderament, reforçar l’autonomia personal, laboral i econòmica i establir xarxes d’ajuda i sororitat entre les dones són alguns dels principals objectius d’aquest projecte, finançat pel Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere. Per a aconseguir-los s’han establit diferents àrees d’actuació com la recuperació psicològica i física, la preparació social i laboral, l’autonomia personal i la superació de diferents reptes.

El projecte, en la seua primera fase, començarà amb una sèrie de tallers d’apoderament per al canvi al llarg d’onze sessions de dues hores setmanals amb un grup de 15 dones seleccionades prèviament per la Unitat d’Igualtat ‘Espai Dona’, conforme als seus perfils i situació personal. Durant el desenvolupament d’aquests, les dones participants podran utilitzar els serveis municipals de conciliació existents en cas que els precisen per a la correcta atenció i cura de les seues filles i fills menors.