La Unitat de Protecció Animal de la Policia Local es fa càrrec de dos cans usats per a baralles de gossos

12 març 2015|Burjassot

Gràcies a la col·laboració veïnal, la Unitat de Protecció Animal de la Policia Local de Burjassot (UPAN) s’ha fet càrrec de dos cans, catalogats com potencialment perillosos, que la família que els tenia utilitzava en baralles de gossos.

Després de ser alertats per la telefonada d’una veïna, que va comunicar als agents el que estava succeint, aquests es van desplaçar fins al barri en el qual estaven succeint els fets i van decomissar les dues femelles de raça American Standford, de no més d’un any d’edat. Els animals, tal com han assenyalat des de Policia Local, “tenien els morros ensangonats, així com ferides en les orelles i una d’elles un ull unflat”. A més, estaven aterrides, “tremolaven de por, a causa de les pallisses que amb seguretat hauran patit”, segons les mateixes fonts. Ambdues van ser traslladades a una clínica veterinària de Burjassot en la qual van ser ateses de les seues ferides i traslladades a un lloc segur en el qual puguen recuperar-se de les seues ferides.

Els agents de la Policia Local van poder comprovar que les persones que deien ser els propietaris dels animals, “no portaven cap tipus de documentació d’aquests, així com tampoc eren posseïdors de la llicència per a la tinença d’aquest tipus d’animals”. Per aquests fets foren denunciats en el jutjat per la via penal, per un presumpte delicte de maltractament animal.

Des de Policia Local agraeixen una vegada més la col·laboració ciutadana “ja que, si no hagueren comunicat els fets, aquests animals encara estarien en mans d’aquests salvatges”.