La vacunació contra la COVID-19 per a xiquets i xiquetes de 5 a 11 anys comença el 15 de desembre en els centres escolars

14 desembre 2021|Burjassot

vacunación infantil

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, en col·laboració amb la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, començarà a vacunar contra la COVID-19 als xiquets i xiquetes de 5 a 11 anys a partir del dimecres, 15 de desembre, en els centres escolars. Era ahir, dia 13, quan la Comunitat Valenciana rebia 150.000 dosis pediàtriques de la vacuna Pfizer que permetran iniciar el procés de vacunació a la població menor, enfront del coronavirus.

Així ho ha anunciat la Conselleria de Sanitat que també ha informat que es començarà a vacunar en els col·legis d’educació especial i als menors immunodeprimits. Posteriorment i igual que s’ha fet amb la població general, se seguirà un ordre d’edat, començant pels menors de 11, 10 i 9 anys. Més endavant es continuarà descendint en grups d’edat als xiquets de 8, 7, 6 i 5 anys, fins a completar la vacunació de la totalitat dels 330.000 xiquets i xiquetes de 5 a 11 anys que existeixen en la Comunitat Valenciana.

Per a dur a terme el procés de vacunació, la Conselleria de Sanitat desplaçarà a equips de vacunació, formats per professionals sanitaris, als centres educatius i als centres d’educació especial. Així mateix, quant al grup de risc de menors immunodeprimits, la vacunació es realitzarà a través dels serveis sanitaris dels hospitals en els quals són atesos habitualment.

La vacunació requerirà l’autorització prèvia dels pares, mares o tutors legals del menor, de manera que únicament s’immunitzarà als xiquets i xiquetes que compten amb aquesta autorització. Per part seua, els centres educatius habilitaran els espais més idonis per a acollir el punt de vacunació mòbil, en el qual s’instal·laran els professionals sanitaris per a atendre i vacunar als menors.

Per a facilitar el procés de vacunació de l’alumnat i el seu acompanyament emocional, i atenent la petició de membres de la comunitat educativa, la Conselleria informa que es permetrà que puntualment un membre de la família acompanye a cada xiquet o xiqueta en el moment de la vacunació. Amb la finalitat de facilitar el treball del personal sanitari i preservar el compliment de les mesures de contingència, únicament es permetrà la companyia d’un membre de la família per menor i l’acompanyament es realitzarà exclusivament en el moment de produir-se la vacunació. Finalitzada la vacunació del menor, la persona familiar haurà d’abandonar el centre educatiu perquè és convenient romandre el menor temps possible en el centre.

L’objectiu és acostar la vacuna enfront del coronavirus a la població menor, i evitar el desplaçament, tant dels pares com de l’alumnat, als centres sanitaris, de manera que el procés de vacunació es realitze de la forma més organitzada, àgil i ràpida possible. Per a això, des dels Departaments de Salut s’està contactant amb els centres educatius per a establir un calendari amb els horaris i les citacions.