L’Ajuntament de Burjassot actua contra la processionària

10 febrer 2016|Burjassot

Les elevades i atípiques temperatures que estan protagonitzant l’hivern porten amb si algunes conseqüències, també atípiques, per a aquesta època de l’any. Una d’elles és la proliferació de l’eruga processionària, molt abans de l’arribada de la primavera, tant en els pins de l’arbrat municipal com en aquells que se situen en propietats privades.

Per a atallar aquesta primerenca proliferació, l’Ajuntament de Burjassot, des de la regidoria de Serveis Municipals, dirigida per Manuel Lozano, ha représ les actuacions contra aquesta plaga, si bé és cert que ja va realitzar els tractaments biològics periòdics contra la processionària, com és habitual, en els períodes establits per a açò, sent el més recent l’efectuat durant la passada tardor. Aquestes actuacions s’estan duent a terme pels operaris de la Brigada Municipal d’Obres, en col·laboració amb el servei municipal de neteja.

En concret i atenent als avisos dels veïns, la Brigada d’Obres ha procedit a la retirada de les borses d’erugues, tant dels pins de propietat municipal, com d’aquelles que estant en arbres de propietat privada, ja que les seues branques recauen sobre la via pública. Al temps, s’ha traslladat a l’Àrea d’Urbanisme, la informació sobre les zones on existeixen nius de processionària en propietats privades perquè, des de l’àrea, es notifique als propietaris que han de procedir a la seua retirada i neteja.