L’Ajuntament de Burjassot arreplega més de 180 tones de mobles i estris en el primer semestre de l’any

30 juliol 2015|Burjassot

La Brigada Municipal d’Obres de l’Ajuntament de Burjassot, dependent de la Regidoria de Serveis Municipals, dirigida per Manuel Lozano, és l’encarregada de la recollida d’estris, mobles i trastos vells en el municipi i, durant el primer semestre de l’any, el seu treball ha sigut molt important en els carrers del municipi, ja que ha arreplegat més de 180 tones d’aquests estris.

El treball que realitza la Brigada és fonamental per a mantenir els carrers de Burjassot lliures d’aquests elements, però també ho és la col·laboració ciutadana, ja que és imprescindible que els veïns i les veïnes del municipi criden a aquest servei municipal per poder dur a terme la recollida dels estris. És fonamental aquesta trucada perquè la Brigada puga passar el més prompte possible a arreplegar-los, ja que si no té coneixement de la seua presència en el carrer, no pot realitzar el treball de recollida.

Des de la Regidoria recorden als ciutadans del municipi que té a la seua disposició en la web municipal, www.burjassot.org, una app gratuïta que es poden descarregar per als Smartphones. Una vegada descarregada i amb quatre senzills passos, els usuaris poden comunicar a la Brigada d’Obres l’existència de mobles i trastos vells en el carrer, facilitant la ubicació exacta dels mateixos, una fotografia i una breu descripció de la seua tipologia. A través d’aquesta app, aquesta informació arribarà, automàticament, a la Brigada d’Obres, que s’encarregarà de la seua retirada, el més prompte possible. Així mateix, també està a la seua disposició el telèfon gratuït 900 921 922 perquè donen l’avís de la retirada de mobles o estris, indicant també la ubicació dels mateixos.

En el que va d’any, dels 180.440 quilos arreplegats, tan sols s’ha rebut avís per part de la ciutadania per a retirar 49.520 quilos amb la qual cosa el treball de la Brigada, recorrent els carrers per a detectar on dipositen els veïns els trastos, sense avisar, és ardu i continu. Per aquest motiu se sol·licita, des de la Regidoria de Serveis Municipals, la col·laboració ciutadana per a mantenir Burjassot en les millors condicions. Del total de recollida, només un 27% s’ha realitzat previ avís telefònic, l’altre 73% es diposita en el carrer sense coneiximent de la brigada i de forma totalment descontrolada.

En referència al 2014, la Brigada va retirar en tot l’any 283 tones de mobles i estris i, novament, la seua labor de seguiment pel que fa a l’estat dels carrers, és la que li va portar a retirar el major nombre de quilos, quasi 205 es vaan dipositar en el carrer sense previ avís telefònic. En percentatges, del total recollit en 2014, les xifres són similars al 2015, un 28% va ser retirat amb previ avís i un 72% va ser dipositat en el carrer, sense cap control.

Des de la Brigada Municipal d’Obres recorden que, una vegada donat l’avís per a la recollida dels estris o mobles, és necessari dipositar-los en el punt marcat per aquest servei municipal; punts en els quals els estris no causen molèstia a la resta de veïns i són fàcilment accessibles per als camions que realitzen la recollida.